/i/Tespit

  1. 1.
    +39 -8
    Öncelikle yazıma başlamadan önce belirtmek isterim ki ben sorgulayan bir Müslümanım ama dinin gereklerini pek yerine getiren biri olduğumu söyleyemem.

    Arkadaşlar dünyanın en iyi ülkeleri sıralaması (Yaşam kalitesi - Teknoloji) hakkında herhangi bir bilginiz var mı? Elbette ki vardır ama Türkiye bu listede kaçıncı sırada? Ya da bu sıralamadaki ilk Müslüman ülke hangisi?

    Ben sizi yormayayım şöyle bir ilk 10'a göz atalım isterseniz.

    1. Finlandiya
    2. isviçre
    3. isveç
    4. Avustralya
    5. Lüksemburg
    6. Norveç
    7. Kanada
    8. Hollanda
    9. Japonya
    10. Danimarka

    Eminim şaşırmamışsınızdır çünkü bu listeyi aşağı yukarı tahmin etmişsinizdir. Devdıbına mı ? Ona da bakalım.

    11. ABD
    12. Almanya
    13. Yeni Zelanda
    14. ingiltere
    15. Güney Kore
    16. Fransa
    17. irlanda
    18. Avusturya
    19. Belçika
    20. Singapur

    Ee Müslüman ülkeler ???

    Neyse ben sizi yormayayım. Sayfayı da gereksiz yere doldurmuş oluruz. ilk 50'de herhangi bir Müslüman ülke yok. Müslüman ülkelerin en moderni sayılan Türkiye'miz ise 52. sırada bulunmakta. Peki sizce bunun nedeni ne? Ülkedeki tecavüz oranlarından haberiniz var mı? Ya da hayvanlara tecavüzde ülke olarak başı çektiğimizi biliyor musunuz?

    Kendimden bahsedeyim. 21 yaşında 1.78 boyunda normalin üstü sayılabilecek tipte bir erkeğim. Henüz hiçbir kızla ciks yapmadım. Genel olarak mutsuz bir yaşantım var. Keşke diyorum saydığım ülkelerin birinde doğsaydım. ciks toplum tarafından KAKA PiS olarak karşılanmamış olsaydı. Yaşadığım toplumda tecavüz denen illet en az seviyede olsaydı. Sokakta yürürken önümde kız olduğunda yolumu ya da şeridimi değiştirmek zorunda kalmasaydım.

    Sizinde Müslüman ülkelerin bu durumu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum. Her türlü tartışmaya açığım seviyeli olmak şartıyla.
    ···
   tümünü göster