/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +10 -13
    Geçen ateistim diyen alevi gördüm =)
    Kürtler ve aleviler bu ülkenin baş belası
    (içlerindeki vatanseverleri tenzih ederim)
    Heleki alevi kürtse ve tunceliliyse hakiki teröristtir
    ···
    1. 1.
      +7 -2
      türkmen'im aleviyim tunceliliyim dibine kadar vatanseverim ananın dıbını giberim, alevilerin %80'i de vatanseverdir 3-5 amcık yüzünden genellemeyin. biz de biliyoruz kendini dininde imanında gösterip vatanın anasını ağlatan sünniler yüzünden mezhepçilik yapmayı ama yapmıyoruz, önemli olan insan çünkü.
      ···
      1. 1.
        +2
        Şukunu verdim la, amk Türkiye'nin birçok ilinin, hemen hemen hepsinin özünde Alevilik var diyebiliriz! Kendimden biliyorum, Karadeniz Çepnileri zamanla sunnileşti. Tunceli yıllarca CHP'ye attı oyunu. Atanların alayı Türkmen Alevileri. Oradaki isyan Alevi kürt isyanı değil, orul orul kürt isyanı! Amk kürtler yıllarca Alevileri de çekti bu olayın içine... Sunni yobazlarda sürekli Alevi kürt yha, ama kürtler yine sunni, bu Aleviler hep pis, kaka dediler. Bak amk, Türkmen soydaş, eğer kürdü de savunur, biz biriz dersen giberim tahtını kervanını senin! kürtten Alevi mi olurmuş la :d Amk zerdüşları, zerdaliye mi tapıyo neye tapıyo kanını gibtiklerim
        ···
      2. 2.
        +2
        osmanlı'nın 10-11 milyon çıkan nüfus sayımlarında türkmen alevilerin sayısı 4-4.5 milyon civarı ama seneler içinde maalesef erime olmuş, karadeniz'de de böyle sivas çevresinde de böyle hatta yozgat gibi bir şehir bile türkmen alevilerin merkezlerinden ama zamanla sünnileşmiş, zaten alevilik türk gelenekleriyle islamın harmanlanmasıdır çoğu aleviye göre, ha ama önemli olan ayrım yapmadan vatanını sevmek. kürt alevilere gelince, onlar da ya kürtleşmiş yani asimile olmuş türkmenler ya da ermeni kökenliler. kürt düşmanı değilim bu arada ha ama kürt bölücülük yapıyorsa üstelik alevi toplumunu da kendi yanında gibi gösterip biz sahipsizmişiz gibi sahipleniyorsa onun yolunu yorddıbını giberim, alevilerin bugün terörist din ve devlet düşmanı gibi sanılmasının başlıca etmenidir pkk yanlısı azınlık aleviler, içimizdeki %15-20'lik kesimi oluşturuyor olsalar dahi bunlar yüzünden biz de pisliğe çekiliyoruz.
        ···
      3. 3.
        0
        kürtten alevi oooolmaaaaz... zerdüşt olur şafi olur alevi olmaz. alevilik müslümanlıkla şamanizm arası bir inanç. kılıfı da hz ali.al sana özeti ya.
        ···
      4. 4.
        +3 -1
        1-Türkmen im
        2-Aleviyim
        3-Tunceliliyim
        4-Vatansaverim
        5-Ananın dıbını giberim.
        edit:ben demiyorum o diyo aq
        ···
      5. 5.
        0
        çemişgezek ve pertek ilçelerinde türk çoktur.
        ···
      6. diğerleri 3
    2. 2.
      +3
      Moruk Yavuz Sultan Selim'in kürt aşiretleriyle Türkmen kıyımını hatırlatırım sana. kürtler gerçekten de Alevi düşmanlığında sunni yobazlara taş çıkarırlar. Aleviler yıkanmaz, çok pis kokarlar diyen kürt gördü kardeş bu gözler... Sunni mankurt Türk ile kürdün bi araya geldiğinde, biz din kardeşiyiz dediğinde Alevileri kendilerinden değilmiş gibi görmelerine her mahallece gibik sohbetlerinde çok gördük. Ben Alevinin hakkını yedirmem moruk, Alevilik kültürümdür benim. Göktanrı kokar, Türkmen kokar, baştacıdır ama hümalistlik yapma gözünü seveyim bak, amk zülfikar la! Allah'ın aslanı diyoz amk! Ne hümaniz mi? :d
      ···
   tümünü göster