/i/Yardım

  1. 401.
    +27 -2
    Ilerki sayfalarda yazdim ama one ciksin diye buraya da yaziyorum...

    Kardesim oncelikle lisansli bir kicktaksorum. Amator olarakta jiu jitsu, muay thai, gures, tekvando yani kisacasi mma icin gerekli olan tum dovus sanatlariyla ilgileniyorum. Seni oncelikle bi konuda bilgilendiriyim "Ceneye vur direk bayilir." onerisi yanlis bir oneri. Ceneye gelen her yumruk bayiltmaz. Gelen yumrugun tam sinirlere denk gelmesi ve kristalleri oynatmasi gerekir. Genellikle secilen ikinci tercih burundur. Bu da yanlis. Karsidakinin eger burnu kirik degilse ufak bir aci hisseder kavga adrenaliniyle. Eger degilse kirilsa bile kavgaya devam edebilir emin ol. Fakat herseyden onemli bir yer var ki adamin 5-10 saniye nefesini kesebilecek bir yer... Karaciger. Karaciger, sag gogsunun hemen altinda yer alir. Karacigere atilacak saglam bir tekme ve ya yumrukla karsindaki adami kisa sureligine etkisiz hale getirip, gerisini de yuzune calisabilirsin.

    He ama sunu da unutma moruk, herseyden once konus. Inatla konus, karsindaki anlayana kadar konusmayi tercih et. Baktin fiziksel siddet gordun, o zaman kavgaya basvur.

    EDIT: Gardini almayi sakin unutma. Basit bir kavga olsa bile mutlaka ama mutlaka gard al. Evet belki disardan komik gozukecek ama o kavgada hayatini bile kurtarabilir. Gardin nasil alindigini bilmiyorsan, google'a yazip ogrenebilirsin.

    Savunma icin bir oneride daha bulayim, yumruk mesafesini koru mutlaka. Adamin dibine girme sakin. Konusurken bile bir kol kadar mesafe birak arada. Yoksa dip dibe konustugun anda bir anda cikan aparkat ve ya kafa darbesi ile saniyede yere yigilirsin.

    Emin ol su yazdiklarima guven ve uygula.. Bir cok kavgaya girdim, ciktigim ringlerin sayisini soylemiyorum bile. Ayrica bu baslik altinda yazilan gazlara da inanma.
    ···
   tümünü göster