/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +79 -9
    ***27 eylül pazar sabahı Editi ; GENÇLER PAZARTESi AKŞAM SORULARINIZI VE MESAJLARINIZI CEVAPLAYACAĞIM. BUGÜN TAHMiN EDECEĞiNiZ ÜZERE YOLCULUĞA ÇIKIYORUM. HADiN KOLAY GELSiN

    Evet gençler. Sizler için belki yararlı olacağını düşündüğüm tecrübelerimi bu başlıkta toplamak istedim.
    Önceden söyleyim ben resmi bir konuşma gibi yazmak istemiyorum. Sanki her biriniz teker teker karşımdaymışsınız gibi konuşacağım.
    Başlıyorum..

    • **ÜST EDiT ; hitap ederken abi demenizi isterim. sözlükte nesilci olduğum kadar gerçekte de devreciyimdir. içten gelen bir şey bu. artık nasıl anlarsanız.

    BiRiNCi VE EN ÖNEMLi KONU ; MOTiVASYON

    Bakın gençler üniversite hazırlık sınavında en önemli şey motivasyondur. Bir insan iyi bir şekilde motive olduğu işte her zaman daha başarılı olur. Misal siz "oğlummm ben kazanamayacam heralde yeeaaaaa" "seneye mezun olarak gireriz sınava kanka yaa" falan diyip uyuşuk tembel öğrenci moduna girerseniz o gününüz direk çöpe gidecektir. Canınız sıkkınken veya çalışmak istemiyorken sizi hiç bir güç 450 nin üstünde bir puan aldıramaz. O yüzden her zaman moralimizi yüksek tutuyoruz ve hedefimiz neyse ona uygun bir şekilde çalışmaya başlıyoruz.

    iKiNCi KONU ; EFEKTiF ÇALIŞACAKSINIZ
    gibmişim günde 500 soru çözen arkadaşlarınızı. Koyun zütüne onların. Ya da koyayım günde 5 saat ders çalışan düzenli tiplere. insansınız olm siz. Gençsiniz. Yıllarınızı heba etmeyin. Adam gibi çalışın az çalışın öz çalışın. Günlük küçük hedefler koyun kendinize. Misal bu sene 12 ye yeni geçtiniz ve YGS ye dair bi gibim yapmadınız. Önce en az çalışmayla en çok puan alabileceğiniz derslere odaklanın.
    Mesela ;
    Bir sayısalcıysanız sınavdan 2 ay öncesine kadar YGS matematiği halletmiş olmanız gerekir aksi halde işiniz zor. Ya da TM ciyseniz Türkçe ve Matematikten daha ağırlıklı çalışmalısınız.
    Misal ben sayısalcıydım ve sosyal bilgiler dersini hiç çalışmadım YGS de 14 yanlış yaptım. Benim için güzel bir başarıydı çünkü gibimde olan bir ders değil. 0.8 puan getirene değil 4-5 puan getirene daha çok önem vereceksiniz.

    Hatta bu günden itibaren ;
    Sayısalcı mısın? Al eline mesela YGS KiMYA konu anlatımlı bi kitap. 1 hafta sadece onunla ilgilen. Bi gün hiç çalışma. Ertesi gün 3 saat çalış. Falan filan derken 1 haftada bitirememe ihtimaliniz 0 dır. Konuları teker teker yokedin. Zaten siz kendi progrdıbınızla ilgilenirken sağdan soldan dersane ve okulun size itelediği bir sürü şey olacaktır. Onları da elinizden geldiğince yapabilirsiniz.
    Dersaneye gidiyorsanız ERKEKLER iYi BiLiR dersane full taşak ortamıdır. Günde 1-2 şey kapsanız ordan size yeter. Dersane size sadece hızlı soru çözebilme yeteneği kazandırır. Ki bu önemsiz değil tabi. Gerçekleri bilin dersanenize gitmemezlik yapmayın.

    ÜÇÜNCÜ KONU ; YANLIŞ VE BOŞ SORULARINIZI BiRiKTiRiN
    Ne oldu ? Denemeden mi çıktın ? Matematik 10 yanlış gelmiş Fen desen 20 neti geçmiyor. Ne biçim sayısalcısın lan sen ? DEMiYORUZ. Alıyoruz o denemeyi tüm yanlışları ve boşları o denemenin akşamında çözmeye çalışıyoruz. Gidin soruları makasla kesin kızlara dağıtın amk. Onlar tenefüste dışarı çıkmaz zaten en azından bi işinize yarasınlar. Hem birbirinizle dayanışma içerisinde olursunuz.

    Atıyorum ; 100 soru kestiniz. 60 tanesini kendiniz "haaa böyleymiş hay amk" diyerek çözdünüz. Diğer 40 tanesini 3er5er arkadaşlarınıza dağıtın. En sonra 5 soru mu kaldı. Git onları da hocana sor bi zahmet amk. Bunları yaparsanız on numara çalışmış olursunuz.

    Direk çözdüğünüz sorulara tak soru gözüyle bakın. Bildiğiniz konudan 5 test çözmek yerine bilmediğin konudan 3 soru çözmekle uğraş daha faydalıdır. Bunu unutma.

    ---
    Gelelim bana. Abi bize o kadar diyosun ama sen naptın diyenler için ben sayısalcıydım. ygs mat 1 fen 2 tr 6 sos 14 yanlıştı. Sosyali giblemediğimi biliyosunuz. 9-10-11 i normal geçirmiş biriyim. Teşekkür falan aldım hatta ergenlik zamanları işte.

    Şu an 9. veya 10. sınıfsanız zütünüzü gibtirtmeden gözümden kaybolun. Siz ne yaparsanız yapın amk.
    11 ler de seneye sınav olacağının farkında olsun yeter. 11 ler son sınav derdi olmayan senenizdir. Değerini bilin.
    .

    Not : soru sorarken düzgün sorun liseliler.
    ilk başlıkta bir sorun yaşadığım için yeniden açtım
    ···
   tümünü göster