/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +6
    ateist derken tam olarak agnostiğim. "Kesin var" yada "kesin yok" demek bence saçmalık. Kesin birşey söyleyemeyiz. Bu sadece bir ihtimaldir. Ve ihtimaller sonsuzdur.. Neyse.. benim başlığı açmamın asıl amacı bu değildi.

    Bu düşüncemi yakın arkadaşlarımdan başka birilerine söyleyemiyorum. Söylediğimde beni "karısını kızını giben , ahlaksız , pislik , terbiyesiz , şerefsiz" bir insan olarak görüyorlar. Oysaki sizden hiçbir farkım yok. Tecavüz veya cinayet işlememem için inanca ihtiyacım yok. Veya iyilik yapmam için huri , cennet gibi ödüllere.. Ne yapıyorsam karşılıksız yapıyorum tamamen .

    Müslüman , hristiyan veya başka bir inanca sahip olan kişilere "cahil , yobaz" gözüyle bakmıyorum. Tartışabilceksem adam akıllı konuşurum da . Ama konuşmaya çalıştığımda ya "kafir" ya da "şeytan" gibi sıfatları duymaya maruz kalıyorum . Akıllarına vesvese soktuğum için benden uzak duruyorlarmış.. Madem inancın tam değil niye benle tartışmaya girersin be kardeşim ?

    Hayatımda hiç zina yapmadım , içki içmedim , adam öldürmedim, hırsızlık yapmadım . Hatta işlediğim en büyük günah ; belkide küfür etmektir.
    Ama her bir taku yiyip müslüman olduğunu (!) iddia eden kişiler inancım yüzünden beni "şeytan" ilan ediyor.

    Sevdiğim kıza bile bunu söylediğimde "senden soğudum" diyip uzaklaşmıştı benden . Her yerde , her zaman dışlanıyoruz . Birde "coolluk" için ateistsin diyenler oluyor. Dışlanmak pekte cool değil beyler merak etmeyin.

    Peki ya siz müslüman olmayan başka inançlara inanan kişiler hakkında ne düşünüyorsunuz beyler ? En yakın arkadaşınız böyle birşey söylese ister istemez bir soğuma gelir mi , yoksa hiçbirşey değişmez mi ? Düşüncelerinizi merak ettim sabah sabah. Hayırlı sabahlar hepinize ..
    ···
   tümünü göster