/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +6
    ayştayn bir dahi diye onun her sözünü doğru olarak kabul edemeyiz öyle değil mi ?

    milliyetçilik , bir toplumda birliği ve dayanışmayı arttırır. bir ülke gelişmek istiyorsa milliyetçi bireyler yetiştirmek zorundadır. komunist geçinen ruslar bile bunu yaptı ve halen yapıyor.
    eğer ülken ekonomik anlamda gelişirse sen ve çocukların iyi bir yaşam sürer. devlet millet için vardır millet devlet için. eğer bir halkta dayanışma, birlik ve beraberlik olmazsa o ülke bölünür ve emperyalistler arasında paylaşılır. aynı ortadoğudaki devletler gibi.

    emperyalizmin en büyük düşmanı komünizm değildir, milliyetçiliktir.
    ···
    1. 1.
      -2
      Milliyetçiliğin bir sürü zararı var. Şimdi onu yazmayacağım çünkü çıkıyorum ama şunu sözlükteki bir arkadaştan kopyala yapıştır ediyorum:

      mahir çayan, emperyalizmin üçüncü bunalım dönemi olarak adlandırdığı, yeni sömürgecilik fikrine göre emperyalizm halk üzerinde suni denge oluşturur.
      yani halk hiç bir şeye tepki vermez, sebebi suni dengedir. bu dengeyi oluşturan 3 ana etmen: suni refah, zorba devlet ve gizli işgaldir.

      suni refah: halkın kendini refah içinde zannetmesi,
      zorba devlet: ataerkil ailedeki baba figürü olan devlettir, babaya ses çıkaran tokadı yer, bu yüzden herkes sus pus oturur.
      gizli işgal: emperyalist güçlerin ülke sermayesinde önemli konuma çıkarak veya o konumdaki şirketleri satın alarak, halkı sömürmesi.

      3. bunalım döneminden önce kolonileşmede biliyorsunuz işgalci devlet işgal ettiği toprağa kendi dilini, bayrağını vs. getirirdi. yani onlara karşı çıkmak için milliyetçilik önemli bir görüştü, anadoluda da bu tehlike milliyetçilikle püskürtüldü. bu sefer aklı başına gelen emperyalistler 3. bunalımdayken bir fikir geliştirirler ve milliyetçilerin gururunu incitmeden, bayrağına, diline, dinine karışmadan yalnızca içerden fetih yaparak halkı sömürme planına geçtiler. ayrıca eski kolonileşme döneminde işgalci devletler hammaddeleri kendi ülkelerine zütürüp halkını köle ederek işletirlerdi. 3. döneminde emperyalizm bunu direk işgal ettiği ülkede uygulamakta. ancak buna karşı da bir fikir birliği çıktı ki onun ismi de sosyalizmdi. milliyetçiler kendi milli duyguları içindeki devletlerine bağlılardı ve sömürüye bilmeden ortak oluyorlardı. vietnam, kore, laos, küba, venezüella gibi ülkeler sömürüye başkaldırıp kazanmış ülkeler oldu, ve kölelikten kurtuldular.
      ···
      1. 1.
        +3 -1
        Fidel Castro'nun milliyetçiliği öven bir sözü vardı hatta. milliyetçilik fikri olmadan solculuk yapılamaz tarzı bir söz.
        biz bilime önem verip, birlik ve beraberlik içinde çalışırsak kimse bizi sömüremez. tek ihtiyacımız olan nitelikli, eğitimli,kültürlü bireylerin ülkemizde çoğalması ve aydın geçinen paralı köpeklerin yerine gerçek aydınların toplumu aydınlatması.
        ···
   tümünü göster