/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 76.
    +1
    6.sınıfa gitmesi gereken çocuğu istemeye istemeye okuldan alıp Kuran kursuna yatılı olarak yollayan, o yaşta evinden uzaklaştıran, anne baba hasreti aşılayan insanlar tanıyorum bilader ben. Onların da taa .. Neyse kusura bakma müslüman var müslüman var. Belki basit bir ornek olacak ama o adam(!)lar hastanelerde eşlerine bayan doktorların, hemsirelerin bakmasını isteyen adam(!)lar. O 7 yasında başı kapatılan kızında durumunun basta anlattigim ornekten cokta farklı olacagini dusunmuyorum.
    ···
    1. 1.
      0
      dediklerimi yeniden oku bence. okula gitmeyi zorunlu kılan şey ne? adamın ailesinde din daha önemlidir, alır çocuğunu kuran kursuna gönderir. onun için ahiret daha önemli olamaz mı? herkesin önceliği bilim mi olmalı? hatta her ne kadar bana da saçma gelse de şu örneği de verebilirim: 15 yaşında çocuğunu evlendiren birisine kim nasıl karışabilir? sen okula gönderirken zorla gönderiyorsan, o adam da evlendirme hakkına sahip demektir.
      not: yukarıdakiler benim görüşüm değil, kızımı küçük yaşta evlendirecek değilim tabii ki. ama kimse de başka bir ailenin tercihlerine karışamaz bence.
      ···
    2. 2.
      0
      okula zorla gönderilen çocuk mu ? Okuldan zorla alınan çocuklardan bahsediyorum ben. Yazdıklarımıda okudum tekrardan ve elime saglık. Bak eskiden 12-18 yas arasi oluyormus cogunlukla evlilikler ama yıllar gectikce -bilim ilerledikce- bunun saglikli birsey olmadigi ortaya cikmis ve insanlarda artik bunu uygulamaya baslamis. Lakin sen simdi 15 yasindaki bir cocugu evlendirene karisamazsin diyemezsin. Yasal zorunluluk yaşi 18 ken üstelik. Sabah sabah aklıma ne geliyorsa yazdım bence sende yazdiklarini bi tekrardan oku derim.
      ···
   tümünü göster