/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +27 -1
    zamanında iman edenler. yani o zaman o din tek gerçek dinken iman edenler. bunu bile anlayamamışsın panpa.
    ···
    1. 1.
      +5 -20
      olmadı panpa
      ···
      1. 1.
        +4 -1
        bunun çelişki olabilmesi için aynı anda söylenen ayetler olması gerekir fakat kuran aynı anda yazılmamıştır 23 yılda yazılmıştır ayetler yani sondaki ayette islamı dışında din kapsamaması zamanla yahudilik ve hristiyanlığın bozulmuş olmasındandır başka bir sorun var mı panpa ?
        ···
      2. 2.
        +4 -2
        yani sen diyorsun ki yahudilik de hristiyanlık ta kuran indirildiği zaman sağlamdı. 23 yıl içinde bozulunca ayetler de değişti? ulan bu dinler sağlamdıysa islam neden gönderildi?
        ···
      3. 3.
        +1
        Dikkat verin... Buraya bakın... ilk dediğin ayette Allah geçmişte yaşamış ve o devrin peygamberlerine iman edenleri (ince ayrıntı "GERÇEKTEN iMAN EDER" diyor) ve Peygamber Efendimizle devam eden gerçekten iman edenleri kastediyor.
        ikincisinde ise islam geldi ve duydun biliyorsun ama gidip başka dinlere yöneliyorsan ahirette kaybeden sen olursun diyor...
        ···
      4. 4.
        0
        islam Allahin gönderdiği butun dinleri kapsar diye biliyorum panpa
        ···
      5. 5.
        0
        Kaçırdığın bir nokta var, neden islam indikten sonra yazilan bir ayet, hristiyanlardan falan salih amel isleyenler korkmasin diyor, bunlari islam varken söylüyor, diger ayette de islam varken baska din aramayin diyor
        ···
      6. 6.
        0
        cok basit bir cevabı var tabi önce okuman ve sonra önyargınla deil mantıgınla bakman lazım. Kuran da ve hadıslerde bırcok yerde butun dınlerın hak dın oldugu ve bırzaman sonra tahrıf edıldıgı bozuldugu anlatılır. Hırıstıyanlarda yahudılerde ılk ınanananlar hak olan dıne yanı Allahın dınıne ınanmıslardı ve cennete gıdecekler. Burda anlatılmak ıstenen budur. Ayetlrı okurken nezaman hangı olay uzerıne gonderıldıgını bılmek gerekır yoksa hıcbırsey anlamazsın.
        ···
      7. 7.
        -2
        islam gelene kadar ki dönemde yahudilikten hristiyanlığa ordan da müslümanlığa olan geçiş döneminde yaşamış o dönemin dinini takip eden insanlar için geçerli. başka bir yerde: "Biz bir Peygamber göndermedikçe, hiç kimseye azab edecek degiliz" der.
        ···
      8. 8.
        0
        zütveren eksi verceğine argüman üret.
        ···
      9. diğerleri 6
    2. 2.
      +2 -1
      o zaman ettiyse diye bahsetmeliydi dıbına koduğumun salağı. geniş zamanda çekimlenmiş. arapçada nasıl bilemem. ama bu haliyle gelmişse bu ayet günümüz yahudilerini falan da kapsıyor.
      ···
      1. 1.
        0
        translate hatası. panpa harbi diyorum. bak ben eskiden ateistim bile demeden aşırı zenci bir insandım. ama islamiyeti öğrendim ve kafamdaki her boşluğu doldurdu. öyle bir inanıyorum ki melekleri görsem bile inancım değişmez.
        ···
      2. 2.
        0
        Fındık beyinli
        ···
      3. 3.
        -7
        bana mı dedin ? ulan ben bu sözlükte online olan en akıllı adamım *
        ···
      4. 4.
        0
        benimkini somur
        ···
      5. diğerleri 2
    3. 3.
      +1 -1
      ne sacmalıyorsun mektebini gibtiğimin medreselisi, acık acık yazıyor ayetler, okurken aglıyorsunuz o zaman yanlıs ceviri yok da simdi mi yanlıs ceviri var?
      ne genis zamanından bahsediyorsun?
      buyruklar net, kime ne olacagı net,ama ikisi farklı seyler söylüyor?
      müslümansan söyle, ikisine birden de sorgusuz inandım de,
      söyle de beynine beynine bosalayım
      ···
      1. 1.
        +2 -1
        Celiski felan yok birader. anlamak istemezsen anlamazsın zaten. çelişki nerde var biliyormusun? Ateistim diye geçinip kurduğun "bunlara bir korku yoktur deniliyor, eyvallah... " cümlesinde var. şimdi git başka yerlerde saçmala kardeşim. ateistin malıda hiç çekilmiyor amk
        ···
      2. 2.
        +1
        mk o kadar körsün ki gerçekleri bile göremiyon hz muhafazid(sav) gelmeden önce yaşayan insanlar cennete nasıl gidecek onu açıklıyo ilk ayet ikincisi hz muhafazid geldikten sonra ne olcak onu açıklıyo sen sadece bn batılıyım kültürlüyüm bilgiliyim demek için ateist olan gerizekalı mallardansın
        ···
      3. diğerleri 0
    4. 4.
      +1
      skadhfgskajdgfalskjdfhaslkjdfh lan paristen fatsaya moronu benim entryim @2yeydi. islamı eleştiren bir entrydi ayrıca. nerenle okudun lan dıbına kodumun aptalı sdlfjasgdflasgdlasjdg ateistlerin salak olanı da hiç çekilmiyor amk
      ···
      1. 1.
        +1
        senin gramerini gibeyim, zamir kullanma yetisinden yoksun ibinetor
        ···
      2. 2.
        0
        Paris'ten Fatsa'ya Ordulu musun sosyalist misin?
        ···
      3. diğerleri 0
    5. diğerleri 2
   tümünü göster