/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    lafın kime şimdi anlamadım. yok Atatürk'eyse kardeş memlekette bir elin parmağını geçmeyecek bilimle uğraşan insan var o dönemde Osmanlı boşuna mı 300 yıl boyunca hasta adamdı amk Atatürk'te dışardan uzman getirmiş ki çok iyi yapmış o yabancı hocaların sayesinde akademik bölümler kurulmuş sonrasında siyaseti akademiye karıştırırsan işi ehline vermezsen bir ske benzeyemeyen üniversitelerin olur işte böyle. bu ülkede atatürkten sonra büyük adam falan çıkmamıştır o kadar.
    ···
    1. 1.
      0
      lâfım herkese...
      Atatürk döneminde ülkede resmi olarak 10.000'den çok daha fazla yabancı uzman vardı.
      Nüfusu bugüne oranlarsak, bugün 50.000-100.000 civarında yabancı uzmanın resmi olarak ülkemizde olması olarak değerlendirebilirsin.
      Ayrıca Atatürk maalesef muhalefeti ve eleştiri hiç sindiremezdi, şiddetle cezâlandırırdı. Nerdeyse hemen hemen tüm silah arkadaşlarını ya asmış, ya sürmüş ya da pasifleştirerek göz hapsinde bulundurmuştur. Onun döneminde "bu yapılan doğru değil" diyen Türk akademisyenler de yurtdışına kaçmak zorunda kalmışlardır (örnekleri vardır).
      Bunlar maalesef bilinmez ve sanki 1 "asr-ı saadet" varmış gibi gerçek dışı 1 algı oluşturulur.
      Ben bunları öğrenene kadar çok kitap okudum ama büyük ihtimalle benim bildiklerimin hiç de dönemi tam anlamıyla kavramaya yeteceğini sanmam.
      ···
   tümünü göster