/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +3 -6
    ALLAH yoksa 1400 yıl önce bunlardan kim bahsetmiş olabilir?

    bitkilerin cinsiyeti olduğunu öğrendik . kur'an taha suresi 53. ayette bundan bahsediyor. ... böylece onunla çeşitli bitkilerden çift çift çıkardık.

    kur'an okullarda öğrendiğimiz su döngüsünden de bahseder. bernard palissy 1580'de bunu ilk tanımlayan kişidir. suyun okyanustan nasıl buharlaştığını, bulut haline geldiğini, içeriye doğru ilerlediğini ve yağmur olarak düştüğünü. bu su döngüsünde detaylı şekilde birçok ayette bahsedilmiştir.
    zümer suresi 21. ayet, rum suresi 24. ayet, hicr suresi 22. ayet, müminun suresi 18. ayet, nur suresi 43. ayet, rum suresi 48. ayet, a'raf suresi 17. ayet, furkan suresi 48-49. ayet, fatır suresi 9. ayet, yasin suresi 34. ayet, mülk suresi 30. ayet, tarık suresi 11. ayet...

    güneşin dönüyor olması dikkat et dünya değil güneş !
    kur'an enbiya suresi 33. ayette diyor ki; ''geceyi ve gündüzü, güneşi ve ayı yaratan o'dur. her biri bir yörüngede yürür.'' kur'an diyor ki güneş yörüngesinde dönmesinin dışında kendi ekseninde de dönüyor.

    'evren genişliyor.'' ki kur'an bunu 1400 yıl önce zariat suresi 47. ayette söylemiştir.

    dünyanın şekli 'Vel arda ba’de zâlike dehâhâ.' kur'an bize 1400 yıl önce naziat suresi 30. ayette diyor ki; ve yeri de yumurta biçimine soktu. arapçadaki deha-ha kelimesinin anlamlarından bir tanesi genişletmek, yaymak iken diğeri arapçası dahv olan kelimeden türemiştir ve deve kuşu yumurtası manasına gelir.

    ay ışığının yansıması furkan suresi 61. ayette gökte burçları var eden, onların içinde bir kandil(güneş) ve nurlu bir ay barındıran allah yüceler yücesidir. arapça da ay ışığı için kullanılan münir ya da nur yansıyan ışık manasına gelir

    kur'an da enbiya suresi 30. ayette diyor ki inkar edenler görmediler mi ki, göklerle yer bitişik iken biz onları ayırdık... büyük patlama hakkında bunları 1400 yıl önce kim söylemiş olabilir

    kur'an diyor ki; .hayatı olan her şeyi sudan yarattık.. enbiya suresi 30. ayet

    dağlar deprem olmasını engellemektedir. bundan da 1400 yıl önce kur'an nebe suresi 6-7. ayette bahsetmiştir.

    tatlı ve tuzlu. buna da kur'an da furkan suresi 53. ayette ve rahman suresi 19-20 ayette değinilmiştir. iki denizi birbiri ile karşılaşacak şekilde akıttı. ikisi arasında engel vardır, ikisi birbirinin sınırını geçemez.

    özgür idareyi verdik diyen de, bunları söyleyen ALLAH dır
    dileseydik herkesi mümin olarak yaratırdık diyen de ,bunları söyleyen ALLAH dır

    1400 yıl önce bir insanın bunları biliyor olması mümkün değildir.

    YANi ALLAH VARDIR
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster