/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 976.
    +102 -4
    Kendime gelince babam beni havlu ile kuruladı. Neler olduğunu anlattım bana kızdı ilk başta ama bulduğum muskalar ve not defterinden bahsettiğimde bana kızmasını bir kenara bırakıp hemen muskalar nerede diye kiler odasına bakmaya gittik.
    Babam elini uzattı muskaları avuçlayıp aldı ve içeri getirdi. Muskalar yazılıp kağıda sarılmış ve dışları güzelce bantlanmıştı. Babam masanın üzerine koyup hepsini açtı ve içinde çok karışık Arapça yazılar yazıyordu. Hiçbirinin okunurluğunu bozmadan aldı içeriğini anlayamadı. Not defterine de baktı , ben sakın okuma baba ben bunu okuyunca bunlar oldu dedim. Babam gözü ile okumadan yüzeysel olarak inceledi. Sonra sabaha kadar içinde ne yazdığını araştırmaya başladı ama bunların kötü bişey olduğu belliydi tahminden öteye gitmedi. Sonra odaya iyice bakalım başka bir şey varmı diye aradık taradık ama bulamamıştık. Ben son olarak elime feneri alıp muskaların olduğu yere iyice baktım orada bir tane daha muska vardı ve bu hocanın bana yazdığı ve kaybolup çıkmayan bir diğer muska idi.
    O olduğuna emincim çünkü köşelerini makasla kesmişti.
    Hemen baba bunu da buldum bu bana yazdığı muska dedim babam onu da açtı içinde arapça yazılar vardı ve arka tarafında zuzumbilesi yazıyordu….
    Onun ne olduğunu anlayamamıştık zuzumbilesi Latin alfabesi le yazıyordu babam hepsini bir zarfın içine koydu .
    Yarın ananemin babasına gitmeye karar verdik, onun bir şeyler bileceğini düşündük hiç uyumadık daha o gece…
    Sabah olduğunda babam namazı kıldırdı yola çıktık. Büyük dedemizin yanına alel acele habersiz gitmiş olmamış onları çok şaşırtmıştı. işin içinde bir şer olduğunu anlamıştı hemen ve yüzünden endişeli olduğu çok belliydi.
    Olanları anlattık ve yazıların tamdıbını ona verdik . Tek tek inceledi ve bir kitap çıkardı. Arkasında kocaman Arapça gizli bir şeyler yazan bir kitaptı sayfaları çok eskiydi. Sayfaları karıştırırken yırtılacak gibi deforme olmuştu.
    Yaklaşık yarım saat sessizce sadece muskaları inceledi ve sana bunu nasıl yaptı dedi. Gözleri doldu…
    ···
    1. 1.
      0
      Rezerve
      ···
   tümünü göster