/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 101.
    0
    üniversite yıllarında bu dıbına soktuğum a-binin'inde çalıştım. 156 saat diye alırlar eleman ekgib. yok işte diğer mağazalara göre günlük gelirimiz çok düşük ekstra çalışma yapın. haftada bir gün arkadaşın izne çıkıyor izinli olduğu gün sen full çekiyorsun. yok perşembe halk günü herkes full çeksin diyen emekçinin sırtından geçinen bir kurum.
    gecen gündüzüne karışıyor her ay bir gün sayım yapılıyor gece 10'da işten çıkıp sabah 6'ya kadar tüm ürünleri sakızına kadar tek tek sayıyorsunuz. sabah 8,30'da iş başı yapıyorsunuz. aylık 800 lira para alıyordum.

    Son kullanma tarihi yaklaşmış ürünlere indirim geliyordu. Bitmesine 3-5 gün kalan ürünler yarı fiyatına düşüyor. satılmayanları da personele kitliyorlardı neymiş efendim satamamışız. aramızda ödeyecekmişiz kalanları. millete bozuk ürünleri satmak zorunda mıyız huurnun cıkardıkları.

    gelelim konumuza bu 25 kuruş falan diyorsunuz ya ,ekgib çıkan parayı akşam cebimizden biz tamamlıyoruz. 25 kuruştan ne olacak diyorsunuz da akşama kadar girenin çıkanın haddi hesabı yok. hele o karışıklıkta bi 10 lira 20 lira kasanızda açık çıksın hemen. cebinizden ödetiyorlar. kasanda 5 kuruş fazla cıksın. bu parayı kasaya koyuyorsun emekçiye bir gibim yok.
    a-binbin market üniversiteye yakın olduğu için sabah 8 akşam 10 yapıyoruz saatimiz 1/ 1.5 liraya geliyor. en son çürük meyve sebzeden 200 lira kitlemişlerdi adam başı 50 lira maaşı aldığımızda kasaya koyacaktık.

    tabi biz 4 arkadaş bizi giben bu bölge sorumlusuna iyi bir ders verdik orası ayrı konu. meyve sebzeyi çürüdü attık diyip millete kış günü muzu 2 liradan satmıştık amk parayı da cebe indirmiştik o ay sonu da hepimiz istifalarımızı verdik artık bir sonraki sayımda zütüne girmiştir o muzlar şırfıntının.. emekçiyi gibmeye kalkmayın gibilen siz olursunuz.
    ···
   tümünü göster