1. 1.
    +10
    Evet beyler. Öncelikle şunu söyleyeyim çok gözde bir üniversitede okumuyorum. Profesörüm dönem ödevi için benden Türkiye iQ Ortalaması ile ilgli bir tez yazmamı istedi. Bu tezi yazarken; an itibariyle çok ilginç bir gelişme ile karşılaşmış bulunuyorum.

    Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Bilal Erdoğan; doktora yapmak adına ülkeden ayrıldı. Basitçe; ülke olarak beyin göçü verdik. iQ oranındaki değişiklikleri izlerken; birden bir artış yakaladım ve iyice araştırdım. Sonuç olarak da; Bilal Erdoğan'ın ülkeden çıktığı an; ülkenin iQ ortalamasının 35 puan kadar arttığını gözlemledim. Normal şartlar altında; beyin göçü veren bir ülkede akıllılar gider; mallar kalır mantığından iq ortalamasının düşmesi gerekiyordu. Ancak buna zıt bir durum oluştu ve ülkece zeka ortalamamız arttı.
    Tıbben; olması imkansız olan bu gelişmeyi; sizlerle daha detaylı olarak paylaşmam gerektiğini düşündüm değerli panpalar. Aşağıdaki veriler Bilal Türkiye sınırları içerisinde iken olan oranlardan bazıları;

    Yobazlık: %80
    Erkek Çocuklarda Babacım Deme Oranı: %69
    Hane Başında Düşen Ayakkabı Kutusu: 4.05
    Kişi Başına Düşen Gemicik Sayısı: 2.71
    Ok Atarken "Ya Allah" Deme Oranı: %31

    Ortalama iQ: 69

    Bilal gittikten sonraki oranlar ise şöyle;

    Yobazlık: %40
    Erkek Çocuklarda Babacım Deme Oranı: %7
    Hane Başında Düşen Ayakkabı Kutusu: 0.15
    Kişi Başına Düşen Gemicik Sayısı: 0.0031
    Ok Atarken "Ya Allah" Deme Oranı: %3

    Ortalama iQ:105

    Aynı şekilde ülkedeki para da biraz eksilmiş gibi duruyor; ancak benim tezime dahil olmadığı için; bu verileri sizinle paylaşmıyorum panpalar.

    Bir sonraki araştırmamızda görüşmek üzere..

    Not: O "Babacım" diye konuşan yüzde 7 yi bulursam yemin ediyorum giberim.





    Kaynak: zütüm


    ···
   tümünü göster