/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +6
    aslında konu tam da siyaset değil.

    sadece şunu anlatmak istiyorum sürekli sağcılara yok paranın köpeği amerikanın uşağı tarzı yaklaşım yapılıyor.

    size şöyle bir anektod paylaşayım da bırakın bu siyaseti.

    üniversiteden bir arkadaşım şu an çalışma hayatında kendine yavaş yavaş yer buluyor.

    şimdi diyeceksiniz ki sıkıntı ne ? bu arkadaşım üniversitede kollektif denilen oluşum içinde bulunmuş bize solcu naraları atan bir kişilikti. bu arkadaşımız sizinde az çok bildiğiniz gibi işçi hakları falan tarzı bağrışlar ile güya işçi kardeşlerimizi koruyordu.

    şimdi arkadaşımız mezun. diplomasını bir firmaya verdi kiralık olarak oradan para geliyor. kendisi de ayrı bir inşaat firmasında çalışıyor. inşaat mühendislerinin bildiği kadarı ile yapı denetim kuruluşlarının mühendis çalıştırması gerekiyor. ve bu mühendisler yaklaşık olarak bugün ki açıklama ile asgari olarak 1890 lira ücret almak zorunda. ve 30 000 m2'ye 1 tane mühendis gerekiyor.

    şimdi bir yapı denetim firması 400 000 m2'ye kadar iş alabildiğine göre yaklaşık olarak 10 tane inşaat mühendisi çalıştırması lazım. buna tekniker elektrik makine ve mimarı katmıyorum.

    şimdi bu sevgili arkadaşımız diplomasını 500 liraya buraya kiraya verip her ay 500 lira alarak kendi mesleğinden bir arkadaşının işini gasp edip bir para babasının her ay için 1300 lira daha zengin olmasını sağlıyor.

    şimdi bunu neden anlatıyorum. ben üniversitede ve normal hayatımda sağcı bir görüşe sahip olup ülkücü diye tanımlıyorum kendimi. ama ben bunu karaktersiz bulup bu işlemleri yapmıyorum. şu an 2 tane solcu arkadaşım aynı işlemi uygulamakta.

    burada demek istediğim mevzu şu. demek ki para olunca sağcısı solcusu da paracı oluyor. o yüzden yolları keserek 24 saat daha dayanırsak hükumet düşecek diyerek bu işler olmuyor.

    saygılar sevgiler. kimse okumayacak biliyorum burada dursun. benim çaylaklık kalkınca diğer sözlüğe taşırım bu konuyu.
    ···
   tümünü göster