/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    -1
    Sesleniş!!!

    Meslek lisesine gidip rahat geçeceğini, paşa gibi yaşayacaklarını zanneden binler, dinleyin dıbınakoyim.

    Evet beyler, staj denen iş (bir nevi ders deseler de kölelik ve özverinizi ve benliğinizi sınamanın hali).. Staj yeriniz tanıdıksa %50 para almazsınız. zorunluda olsa.. sizi fazla gibmeyecek bir yer olabilir ama tanıdık diye çekinmeden size yine işi yükleyecekler.

    Staj yerinizi kendiniz ayarladıysanız ve normal bir esnaf ise;

    beyler ilk gittiğiniz ay sizin iradenizi sinirinizi sınıyorlar dıbınakoyim. patron veya iş sahibinin suratı mahkeme duvarı gibi olacak. gidin yemek yiyin demesi bile sizin sinirden ağlamanıza yetebilir. ilk ayı geçirirseniz 9 ayınızı alıştığınız işin rahat geçirme olasılığınız var. ama o 9 ay içerisindeki 1 ay sizin bir ömrünüze bedel amk. Hayatınızın en kötü 9 ayını gibtiğiminin staj denen ve çıkardığı kişiyi, patronu, kalfayı çırağı sizden küçük birisinden bile emir alacağınız atomuna hücresine söveceğiniz huur evladı bir yer halini alacak.

    Meslek lisesinin 2. kötü yanı; üni okumak istiyorsanız yarra yediniz 2 senelik lise mezununzuğuyla eşit gibi, gibe gibe 4 seneliğe gitmez zorunda kalacaksınız. lise mezunuysanız 1.500 milyarı geçmeyen bir maaş alırsınız ki bu size yetmeyecek. hayalini kurduğunuz şeyi üni mezunu 2 ayda alacakken siz 1 senede alacaksınız. üni okuyun.

    lise 4 te ise gibimsonik dersler göreceksiniz. sizi zaten 2 gün okulda tutuyorlar. trafik ve ilk yardım nedir dıbınakoyim.

    Şansınız varsa meslek okumayın. benim gibi ve diğer (%90) meslek liseliler gibi yarra yersiniz. işinizi sevmeniz lazım ki stajda soğutuyorlar meslekten. Çok uzun oldu fakat bilgilendirmek için yazdım. ekgibleri eklerseniz sevinirim hadi eyvallah kardeşlerim.
    ···
   tümünü göster