/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
http://www.sosyaldusunce....lculuk-392x215.png?313d7f
  1. 1.
    +2 -2
    Solculuktan tiksinen bir insanın dindende tiksinmesi gerekir.

    Dinin temelinde yatan zaten eşitlik değil midir? Peki ya herkes Müslümanlığın gereklerini yerine getirse dünyada savaş, hırsızlık,tecavüz, yalan... kalır mıydı? Solculukla dinin ilişkisi burda başlar. (ilerde döneceğim)

    Bir sözlük üyesi açtığı başlıkta kendince solculukla dalga geçmiş.
    Yok anarşistirler, entellik peşinde koşarlar, nerde karşıt bir hareket varsa benimserler, marjinal olup fark yaratmaya çalışırlar...
    insan yanlış kararları yapılan yanlış hareketleri kendince saptayamaz mı? Ama önemli nokta çıkıpta bir kişi her şeyi anlatsa hiç kimsenin giblemeyeceği gerçeğidir. Ne zamandan beri doğru olanı istemenin karşılığı solculuk oldu. Bu ne zaman siyasi bir terim olmaktan çıkıp bir yaşam felsefesi haline geldi. Cidden uğruna yaşanacak bir şey ise neden herkes benimsemedi, neden birlik beraberlik kıskanıldı,oy attığın partinin döneminde iç karışıklık yaşanması ne zamandan beri çocukların suçu oldu diye sorarım.

    Sokakta kitap okumak neden kötü bir davranış olarak algılanabilir ki. Burdaki amaç entel görüntü çizmek yerine insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olamaz mı? Yurdumdaki her insanın elinde bir kitap olsa; bilgiyi, hayal gücünü, kişisel gelişimin geleceği noktayı düşünün. Hayatında kitap okumamış bir insanın kitabı kötülemesi, hayatında aşk yaşamamış, hiç sevişmemiş bir insanın, görücü usulüyle evlenmesine benzemez mi?

    Bunların içinde din nerde diyecekseniz;
    Müslümanlık kardeşliktir, güzel ahlaktır, etik değerlerin tümüdür, aynı zamanda en büyük felsefedir. Bir solcunun tüm insanları sevmesi, ırkçılık yapmaması, ahlaklı olması, adaletsizliğin karşısında durması başka bir insana batıyorsa onun aynı zamanda kendi inancınıda gözden geçirmesi gerekir.

    Kısacası; dinin gereklerini Allah rızası ve kendimiz için yapıyorken, solculuğun gereklerini yaşadığımız toplum ve gelecek nesiller için yapıyoruz biz. Yaşadığı toplum için mantıklı kararlar veremeyen bir insan nasıl kendi için mantıklı kararlar verebilir veya içinde yaşadığı ortama bakmadan nasıl kendini düzeltebilir?

    Peki sırf bir kaç insan Müslümanlığın güzel ahlakını benimsesin diye namaz kılan kaç kişi var bu dünyada? Demek istediğim herkesin farklı görüşleri olabilir ama toplumcu düşünmek her zaman en doğrusudur. Bu iş takım tutmaya benzemez bu iş sadece baş örtüsünden ibaret değil bu iş akıl ve mantıktır aslında.
    ···
   tümünü göster