/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    +2 -1
    Akp liyim ama tamamen mecburiyetten, anlatıyorum:
    Beyler dini değerlerini önemseyen birisiyim öncelikle, bu yüzden chp benim oy atacağım (hdp'den sonra) son parti. Mhp ye gelecek olursak açıkçası mhp kendini dindar olarak tanıtsa da bunun lafta kaldığı açık, ayrıca dindar bir parti milliyetçi olmaz, milliyetçilik islama aykırı bir şey. Çalıyor yatlar katlar alıyor diyorsunuz erdoğana , "adam çalıyor ama çalışıyor " diyecek kadar saf değilim çalan her halükarda suçludur ama şöyle bir durum var siz kendi oy verdiğiniz partinin çalmayacağına nasıl bu kadar eminsiniz? Chp desen adamda Allah korkusu yok, Allah korkusu olmayan adamın önünde çalmak için ne engel var? Bütün yetkiler elinde. Mhp desen daha beter, yakındaki bir devlet fabrikasında çalışan arkadaşımın babası var, adam sırf mhpli değil diye hakettiği kadroyu alamıyor. Anlayacağınız bunlarda adam kayırma hat safhada, siz mhpli değilseniz iliğinizi kemiğinizi kuruturlar. Mhp tek basina iktidar olsa emin olun o sevmediğiniz sınav sistemini mumla ararsınız, kendinden olmayanı almaz üniye. Son olarak şunu söyleyeyim bu adamlar babanızın hatrı için sabahtan akşama kadar oradan oraya günde 3-4 saat uyuyup çalışmıyorlar bu tempoya "güç" için katlanıyorlar. Bu gücü türlü yolsuzluklarla paraya çeviriyorlar işte bilmem anlatabildim mi? Dinsiz olsam chpye verirdim milliyetçi olsam mhpye, çünkü o durumlarda onlar benim isteklerime hitap ederlerdi
    ···
    1. 1.
      0
      panpa ırkcılıkla milliyetçilik karıstırmıssın islamda milletini övmek güzel olarak ifade edilir.
      ···
    2. 2.
      0
      işte akplileri anlamadığım nokta da bu zaten. Hem dindarsın, hem "erdoğan çalmış olabilir" diyorsun, hem islamda hırsızlık, yolsuzluk haram biliyorsun hem de akp'ye dindar olduğun için oy veriyorsun.
      "bahane" olarak ne buluyorsun? Diğer partiler da çalabilir. Madem hiçbir partiye güvenin yok, madem yargı sisteminden bu kadar umut kesmişsin, seçimleri boykot et? daha mantıklı değil mi?

      Din yönünden chp ile akp arasındaki tek fark nedir biliyor musun? Akp tabanı nedeniyle dini kullanır, chp tabanı nedeniyle dini kullanmaz. Tek fark bu. Yani akp din adına ne yaptı? Laikliği mi kaldırdı? Şeriat mı getirdi? Anayasayı mı değiştirdi? Hayır. öyleyse pek de diğerlerinden farkı yokmuş değil mi?
      Mhp'ye "milliyetçi" olduklarından dolayı oy vermiyorsun, peki. Akp milliyetçi değil mi sence? Daha iki hafta önce erdoğan milliyetçilik adına "550 yerli ve milli vekil istiyorum." dememiş miydi? Bu konuda mhp ile akp arasındaki tek fark şudur: Akp, osmanlıcıdır, Mhp ise daha çok türkçüdür.
      Hdp'ye "terörist" olduklarını düşündüğün için oy vermiyorsun, peki. Oslo sürecinde, dolmabahçe mütabakatında hangi parti ile anlaşmıştınız? Hdp değil miydi? Şimdi hdp mi daha terörist, yoksa ışid militanlarını sınırdan geçirip hatay'da tedavi edenler mi?
      ···
      1. 1.
        0
        Yönetenlerin dindar olması önemli değil, benim dinime ne kadar saygı duydukları önemli, çalan adamın zaten imanında sorun vardır. Başörtüsü ile okullara girmeyi akp getirdi, küçük birşey gibi görünse de büyük bir adım bu, akp din adına bunu yaptı , bu konunun diğer partilerin gündeminde bile olduğunu düşünmüyorum. Seçimi boykot etmek bir işe yaramaz, hepsi kötü, hepsi sorunlu ama (bana göre) kötünün kötüsünün gelmesindense kötünün iyisi gelmesi daha iyi. Akp ile chp arasında din anlamında fark chp iktidar döneminde camiileri ahır yapmış ya da satmış, kuran-ı kerimleri toplayıp yakmış, her türlü dini eğitimi yasaklamış olmasıdır 80 yaşlarında aile büyüklerinize sorun anlatırlar. "Onlar öncedendi" demeyin, çok eski bir tarihten bahsetmiyorum burada. Akp ile mhp ye gelecek olursak akp osmanlıcı demişsin, osmanlıcı yerine ümmetçi daha doğru olabilir kaç milyon mülteci var ülkede, bunlar yardıma muhtaç insanlar. Ama benim şahsi fikrim mhp bu insanları atalarının yaptıkları yüzünden ya da sadece türk olmadığı için kabul etmezdi (etse bile en azından bu kadar iyi muamele göstermezdi)
        Hdp hakkında hiçbir şey yazmak istemiyorum, bir terör örgütünün siyasi kolundan başka bir şey değil amacı ülkenin bölünmesi.
        Uzun lafın kısası ben de akpyi sevmiyorum, hatta erdoğanı hiç sevmem aşırı antipatik gelir ama yukarıda geniş geniş anlattığım kar-zarar ilişkisinde galip gelen parti o ve boykot olayı yararsız
        ···
      2. 2.
        0
        Klagib müslüMAL
        ···
   tümünü göster