/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    öncelikle sen adamsın kanka.her insan böyle düşünemiyor günümüzde maalesef.
    ancak kanka bir tek sence dini inançlar içinde mi var senin dediğin. sürekli insanlara söylerim bunu"insanların farklı düşüncesi olması kadar doğal bir şey olabilir mi bu hayatta. bizi insan yapan farklılıklarımız zaten. bir ateist olarak insanların dinleriyle dalga geçen, sürü kurbanı garibanları takma ve bütün ateistleri öyle görme. ayrıca bunu yapan muallaktorlar hümanizm diye ağlayıp, vegan olup hayvanları katlediyorsunuz derler. ancak karşısında ki kişinin düşüncelerine bile saygısı yoktur. din dalgaya açık bir konu ve hassas insanlar aşşağılık kompleksini böyle bastırıyorlar. doğruyu söylemek gerekirse yazdıklarıma bakarsan benimde din ile troll başlıklar açtığımı görürsün, ancak anlatım dilimi daha çok düşündürücü ve iğneleyici olarak yapıyorum yani dalga veya mizah amaçlı değil.son konuya gelirsek, allah insanların dini sorgulamasını buyur eder, sorgulamadan,öğrenmeden inanç, inançsızlıktan daha kötü bir şey din için düşüncelerin için teşekkürler.
    ···
    1. 1.
      +1
      söylediklerinin büyük bir kısmına saygı duyuyorum, ancak 'düşündürmek' için bile olsa inanç gibi çok ciddi ve çok hassas bir konu ile dalga geçmeni hoş karşılayamam.
      eğer gerçekten bir fikir sahibiysen, oturur bu fikrini ölçüyü kaçırmadan anlatırsın, dileyen fikrine ortak olur, dileyen muhalefet olur.

      ben de okuduğun için teşekkür ettim, saygılar benden.
      ···
    2. 2.
      +1
      dalgacı bir tutum sergilemiyorum kanka zaten fikirlerimi açıkça çoğu başlıkta belirtiyorum. basit bir betimleme vermem gerekirse;müslüman olmasına rağmen dini gereği şartlarını yerine getirmeyen müslümanmış gibi davranan ve dini kötüye kullanan insanlar hakkında açıklamalar yapıyorum. maalesef ki toplumumuzda bunların örnekleri çokça var. insanların inançlarına karışmam ve saygı duyarım ancak kendi inancına saygı duymayan varlıklara saygı duymamı bekleme kanka. her şeye inanabilirsiniz bu beni bağlamaz lakin hümanizm, hayvanları,doğayı yani sizin deyiminizle size sunulan nimetleri göz ardı etmeyin. benim için bunları yapan her insan eşittir.
      ···
    3. 3.
      +1
      panpa benim dediğim şey şu ki kendi inancına saygı duymayan varlıklar diye belirttiğin insanların yaptıklarını sebep göstererek inançlara küfür eden, yine aynı şeyi sebep göstererek dinlere iftira eden peygamberlere saldırıya geçen insanlar var.
      ben şahsen bunun sebebinin bunları yapan kişinin kendi yavşaklığı ve şerefsizliği olduğunu düşünüyorum.
      ama tam bilemiyorum tabi, o insanları aynen kendileri gibi algılayamıyorum çünkü.
      ···
      1. 1.
        +1
        haklısın kanka sebep görmene gerek yok yavşak ve şerefsizler çünkü. tekrar ediyorum günümüzde bir din temelli değil o yavşaklar. toplum baskısı ufak bir etken olsa da temeli o da değil. tamam bizde toplum baskısı gördük ailemiz dindar öyle miyiz? bu daha çok insanın daha çok kendini haklı görmesinde yatan bir sebep. genel insan tiplerine baktığında çok rahat fark edersin tuttuğu takımı, partiyi,inancı fütursuzca savunup,bir tek kendini haklı görür ve gerçeği anlamaya çalışmaz bunun sonucunda bu iki tip haksız olduğuna inanmaz ve yediremez ve sonuç olarak doğru olmadığı konuya tak atar bundan ibaret.
        ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster