/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    +2
    Dünya Seferberliği​

    Bu dönemde belki de en dikkat çekici çabalardan biri tüm Horde ve Alliance'ın Ahn'Qiraj önünde verdiği mücadeledir. Bu mücadele, tarihe ikinci Shifting Sands savaşı olarak geçecektir. Kalimdor'un birleşik ordularının kumandanı ve Kalimdor'un kudretli orduların komutanı olarak da bilinen Varok Saurfang'ın efsaneleştiği savaştır.

    Ahn'Qiraj kapıları güçlü bir büyü tarafından mühürlenmiştir. Kapının açılması için uzun zaman önce yitip giden güçlü artifact Scepter of Shifting Sands (Değişen Kumların Asası) gerekmektedir ve bunun yeniden yapmak için büyük çabalar gerekir. Asa duvarları açtığında, kudretli Qiraji ordusu onları bekleyecektir. Alliance ve Horde'un birleşik kuvvetleri duvarların arkasından hazır beklemektedir. Çok büyük sayılarda yiyecek, bandaj, metal ve şifalı bitkiler toparlanır. Hazır olunduğunda Asa kapıları açacak ve Ahn'Qiraj savaşını başlatacaktır. Malzemeler toparlandıkdan sonra Alliance ve Horde'un birleşik kuvvetleri alana gelirler, malzemelerin Silithus'a taşınması günler sürer. Ahn'Qiraj kapılarına asa ile kapıya vurduktan sonra olaylar gelişmeye başlar (yaklaşık çana vurduktan 10 saat içinde raid açılıyor). Asayı elinde bulunduran ve kapıları açan şampiyon Scrab Lord ünvanı kazanır. Kahramanların şampiyonu Bronze'ların hediyesi olan efsanevi bineğinde sahibi olur.

    Kapılar açılır açılmaz, yaratıklar akmaya başlar. General Rajaxx ortaya çıkar yanında Anubisath ve Qirajinin destansı yaratıklarıyla saldırıya geçer, birleşik ordular saldırıyı durdururlar. Saldırılar kesildikten sonra kahramanlar Ahn'Qiraj Kalıntıları'na ve Tapınağı'na geçebilirler.

    Ahn'Qiraj'da çatışmalar yaşanırken, dünyanın diğer bölgelerinde obeliskler (dikili taşlar) belirmeye başlar, rapor edilen bilgiler ışığında Silithus, Tanaris, Feralas, Barrens, Thousand Needles ve Un'Goro Krateri'ndedir. Bu obeliskler yakınındaki kahramanların zihinlerini kontrol etmeye çalışır ve aynı zamanda devasa Anubisath Warbringerlar ve muhtelif Silithidleri çıkartır.

    Zul'Gurub, Ruins of Ahn'Qiraj, Molten Core, Blackwing Lair, Onxyia's Lair, Temple of Ahn'Qiraj ve Naxxramas tehditleri bertaraf edilir.
    ···
   tümünü göster