/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1 -1
    bakın işimizi gücümüzü bırakmışız, türkiye türklerin mi, türkiyelilerin mi, kürtler aslında türk mü salak salak tartışmalar. yemin ederim hepimiz gerizekalıyız.

    şimdi ayağa kalkın ve penceden dışarı bakın. ne görüyorsunuz otomobiller. hepsinin markası alman, italyan, fransız, ingiliz, kore, japon. dünyanın en büyük 15 ekonomisinden biriyiz. trafikte 20 milyon araç var. 20 milyon tane insan yememiş içmemiş ortalama 50 milyar para biriktirmiş, bu parayı almana, fransıza yedirmiş.

    20 milyon x 50 milyar : 1 trilyon türk lirası para yapar. bu 1 trilyon türk lirası yurtdışına gitmese türkiye'de kalsa ne türk sorunu kalır ne kürt sorunu. elin fransızı, almanı, elin japonu nasıl refah içinde yaşıyorsa öyle yaşarız.

    türkiye türkiyelilerin değil türk milletininmiş. ulan türkiyelilerin olsa ne yazar, türk milletinin olsa ne yazar.
    bindiğimiz aracın parasını almanlar yiyor, petrolün parasını ingilizler yiyor, cebimizde 3 milyarlık telefonlar parasını amerikalılar yiyor. petrol alıyorsun bp'den shell'den. 20 milyon insan her hafta 50 liralık benzin alıyor ve parası türkiye'de kalmıyor. britiş petrol'e gidiyor bak ingliş petrole değil.

    elin almanı 1899 yılında yerli otomobilini yapmış. biz hala 2015 cadillac'a post it yapıştırıp yerli arabamız olacak diye seviniyoruz. ne zaman yapıyoruz bunu, millet droneları yani bir nevi uçan arabaları ulaşım aracı olarak kullanmayı planlamışken. çok geliştik türkiye olarak tebrik ederim. sene 2015 amk.
    ···
   tümünü göster