/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 126.
    +2
    Türkler savaşçı kimlikli bir milletti buyüzden hep fetih arzusu ile haraket ederdi ve dünyaya diz çöktürme arzusu vardı . Muhteşem edebiyatçıları , mimarlar bizim içimizden çıkmadımı ? Mimar Sinan , Nihal Atsız , Nazım Hikmet , Necip Fazıl gibi birsürü edebiyatçı vardır yabancı ülkelerde bukadar fazla edebiyatçı yoktur oyüzden görüş kısılatması vardır ama bizde yetenek çoktu .

    Senin dedigin şu icad olayına gelince bukadar yetenekli olan Türklerin icad alanındada yetenkeri vardı ; Amerika kıtasınıda ilk Türkler harita üzerinde göstermiştir , ilk üniversiteyide türkler düşünmüştür , dünyadaki ilk hastaneyi Türkler yapmayı düşünmüştür ve yapmıştır ,hazarfenin ilk uçma denemesi , akşemseddinin mikroskobik varlıkları keşfetmesi , Ali Bin isa ilk göz hastalıklarıyla ilgili eser veren kişi , Ali Bin Abbas ilk kanser tedavisi yapan Türk , Hüseyin Bin ishak göz doktorlarına öncülük yapan kişi ;

    Gibi gibi örneklemeler Türkün okadar çok yeteneği varki sende sadece bu icad konusunda az oldugunu görmüş ve buradan vurmaya karar vermiş bir Türk düşmanısın . Türkler en eski uygarlıklardandır sizin Atalarınızın kemikleri dahi yokken koca çınar Türklere bir icadınız yok demek saçmalık Türklerin tarihi bellidir Türkler onların icad ettiği herşeyin öncülüğünü yapmıştır bu icad etmekten daha mühim bir olaydır .

    Ayrıca batının bizden özendigi okadar şey vardıki okadar şeyi bizden çalıp uyarladılarki yaz yaz bitmez .

    Hem sen kimsinki Türkleri bu konudan eleştiriyorsun ? Ne haddine ? Kendi Ataların kimki bizimkilerle aşık attırıcaksın sen . Gidin önce okuyun bilin sonra gelin siz cahil toplumdan başka birşey degilsiniz kalkmış burda kusur bulamayınca buralardan vurmaya çalışıyo . Git sokaktaki çoluk cocuga anlat masallarını .

    Ayrıca o saydıgın bilim adamlarının toplumlarına bak bakalım hangisinde bir Fatih , bir Metehan , bir Fuzuli ayarında biri var ? Hangisinde bir Atatürk var ? Onlar bizden bilimde ileride olabilir fakat bizimde onlardan çok daha ileride oldugumuz onlarca konu sayabilirim . Git Kaşgarlı Mahmudu, Göktürk Kitabeleri , Mevlana , Yunus Emre yüzlerce , binlerce sayabilirim sana git askeri kitapları filan oku Türklerin bu insanlardan daha fazla katkısı oldugu kesin .

    Emin ol Türkü tarihten çıkarırsan Tarih kalmaz . Varlıgımız bile bu dünyaya şereftir .

    Ayrıca Türküm filan yazmışsın her Türküm diyen Türk değildir önce hak et , kendi milletini sevmeyi öğren sonra gel Türküm diye söylen .
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster