/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -1
    gerçekleşmiş bir yaratım sürecidir. islam ile evrim birbiriyle çelişmez. Çelişir diyenler istedikleri ayeti yazsın.

    Allah evreni 7 günde yarattım diyor. Bu aslında evrimi doğrulayan bir metafordur. 7 gün 7 evreyi ifade eder. "Ol" deyince olduran rabbimizin yaratmak için süreye ihtiyacı yoktur. Peki neden 7 gün demektedir? Bize birşey anlatmak istediği için...

    insanoğlunun yaşamasına müsait bir ortamın oluşması ve insana gelinceye kadar varlıkların değişime uğraması Allah'ın 7 evrede yaratışıdır. Bu açıdan evrim islama aykırı değil aksine Allah'ın bir ayetidir. Her süreç Allah'ın iradesi ile olmuştur.

    Allah insanı balçıktan yarattım diyor. Bu da bir metafordur. Yani insan bedeni yeryüzünün bir parçasıdır. Bilimsel deneyler de bunu doğrular. Insan dnası toprakta bulunan elementlerden ve molekullerden meydana gelir. Toprakta kısa sürede ayrışır. Özüne döner.

    Lakin asıl insanı yaratılanların en üstünü kılan bedeni değil ruhudur. Allah evrim süreci ile son halini alan bedene ruh üfledi ve onu iradeli bir varlık kıldı. Adına insan dedi ve ilk insana varlıkları tanıttı. Insan ilk sınavında başarısız oldu, isyan eden iblise uydu ve asıl imtihan için yeryüzüne döndü.

    Allah Adem'i yaratmadan önce onu "yeryüzünde bir halife" olarak yaratacağını meleklere bildirmişti. Melekler de "Yer yüzünde bozgunculuk yapacak birini mi yaratacaksın" diye sordular. Bu da bize Allah'ın insandan önce başka bir iradeli varlık yarattığını kanıtlar. Çünkü melekler bir tecrübe eseri böyle demişlerdir. Bizden önce yaratılanlar ise cinlerdir. Bu kıssa bize bir başka noktayı da açıklar. Allah Ademi en başından beri yeryüzü için yaratmıştı. Çünkü zamandan münezzeh olan ilmiyle Ademin iblise uyup günah işleyeceğini de biliyordu.

    Evrim ile çelişen Islam'ım yaradılış hakkındaki inanci degil Hristiyanliğin yaradilis inancidir. x y gibi Israil ajanlari tarafindan hristiyanlik-bilim catismasi gibi Islam-bilim catismasi yaratilmak isteniyor. Halbuki ne kuranda ne de sahih hadislerde evrimi reddeden bir tek cumle yoktur.

    Var diyen beri gelsin
    ···
   tümünü göster