/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1251.
    +4
    Uzun olacak:
    Kardeşim diye hitap edicem çünkü yakın gördüm seni. Bi oturuşta bitirdim hikayeni ki şansıma biteli de çok olmamış. Öncelikle hikayendeki detaylar bir çok kişinin kendini görebileceği şeylerle dolu. Kesinlikle katıldığım iki isime denk geldim bunlar kavun peynir ve lenin sol dassagi.
    Arkadaşlık kavramı çok küçük yaşlarda kişiliğimizi oluşturan yegane husustur. Ünlü atasözümüz bile var. Kızdığında, sevindiğinde, güldüğünde, ağladığında hatta küfrettiğinde edindiğin her bir tavır aslında etrafındaki arkadaşlarından süzerek kendine en çok yakıştırdıklarından oluşur. Gülüşünü berattan almışsındır, ağlamayı emreden öğrenmişsindir. Yürümen aynı doğukanın yürüyüşüne benzer vs. Her birimiz son nefesine kadar öğrenci kalacaz bu hayatta. Hep vay dıbına koyim bunu da mı görecektim diyip duracaz. Kimimiz 20 yaşında görüyor bazı şeyleri kimimiz 80ine merdiven dayadığında öğrenecek bilemeyiz. Ama bu bahsettiğim panpaların yorumları oldukça önemli bence dikkate al derim ben.
    Arkadaşlarınla bağını koparmamaya çalışman, hatalarını kabul edebilecek olgunluğa erişmen çok iyi. Ama bu olumsuzluklar karşısında derslerini hiçe sayman sadece sana zarar verir. (Buraya tekrar değineceğim.)
    Selini suçlayanlar çoğunlukta. Bence bu kızın suçu yok panpa. Sonuçta emre onu seviyo diye selin de onu sevmek zorunda değil. Sana kaptırmış gönlünü bu yolda da ulaşabilmek için yaptığı herşey kendince mubah. Sen nasılki gizemi onda arayarak kendini haklı bulabiliyosan o da kendince haklı. Kimseyi yüzde yüz suçlayamayız. Herkesin haklı yanları var. Ben burda çok değişik bir noktaya değinicem. Bir çok isimden bahsettin. Herkesin kendine has bir duruşu vardı. Ama kendinden emin olamayan bir tek gizemi gördüm ben. En yakın arkadaaşlarından birinin sevdiği biriyle beraber olmakla ilgili yaptığı yorum herkesin işk aklına geleceği yorum olmuş. Üzerinde düşünüp sentezlemiş olsa çok daha farklı bir cevap verebilirdi. (Affetmek zorunda değil ki ortada affedilecek bir durum yok. Aranızda sevgililik durumu söz konusu değilmiş) burada bu kız gerçekten seni kafada bitirmiş ve savuşturmak adına bu cevapları bahane etmiş gibi geldi bana.
    Bu noktada bir şansınız olsaydı bile kadın asla unutmaz bu konuyu temcit pilavı gibi pişirir koyar önüne 30. Yıldönümünüzde olsanız bile.
    Kendini bu kadar yiyip harab etme. Hayat senin hayatın hataysada eğer hata da senin hatan. Kimse seni yargılayamaz. Bu hayat senin lan. Her neyse konudan sapmayalım. Derslerinle ilgilenmen gerekiyosa ilgilen. Hatta alkol alışkanlığın varsa uzak dur. Efkarlı müzik dinleme. Gülmek de zorunda değilsin kahkahalarla. Rölantide takılsan da olur.
    Bil ki kadın kafasında hayır dediği şeye asla evet demez. Derse de mutlaka bir gün yine o cevap hayıra döner ve ilk cevabını tasdiklemiş olur yine suçlu sen olursun.
    Kimseye hiç birşeye değmez hayat. Ha aklımda kalmasın ben yine de şansımı deniycem diyosan dene panpa. Deneyeceksende doğumgünüydü özel diğer günlerdi falan filan bunlardan uzak dur. Kadınlar çünkü özel günlerde duygusallaşır ve bunun gibi sürprizlerde kararsız ve güçsüz hissederler. Hata yapmamak için cevap bir gün önce ne düşünüyosa hep o olur. Arkadaşlarına ve yakınlarına o anda soramadıklarından telaşa kapılırlar. Hele ki o yaşlarda...
    Ama ben bu zamana kadar gördüğümü söylüyorum. Değişmeyecek panpa.

    Derim ki ne yapıyosan şu an en iyisini yap ki kafanda onu düşünecek bir saniyen bile kalmasın. Dersse eğer okul birincisi ol. Olamıyosanda denedim dersin. Boş kalmamaya çalış. Bir an bile. Yalnız sokakta eve yürüyosan ara bi arkadaşını onunla konuş. Uzun zamandır görüşmediğin o kadar çok insan bulabilirsin ki en azından o insanarla arandaki soğukluk gider. Mutlu olursun. Ya da aklaşırsın işte.
    işkembeden sallamıyorum bunları hepsi başıma gelen şeyler. Emreye ile aranda yaşanan sıkıntı olmasa daha iyiydi ama oldu madem emreye boynun kıldan ince olacak panpa. Arkadan iş çevirmenin cezası çekilecek. Bu ya emre olur ya vicdanın... zaman geçer belki emreyle rakı sofrasında ulan ne hıyar adamlarmışız diye dalga da geçebilirsiniz ya da geçmişin hatrına selam sabah olur emre içinden geçmişine söver. Yapcak bişey yok kabulleneceksin.
    Umarım mutlu olursun kardeşim. Değindiğim her konuda bi takım şeyler yaşadım. Hatta tekrar tekrar tecrübe de ettim. Dilersen özele yaz her zaman yardımcı olmaya çalışırım.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster