/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
  1. 1.
    +28 -1
    Cok haklisin moruk entrynin yarisina geldigimde bu gece vakdi alkisladim millet uyancak amk. neyse ornek vermek istiyorum panpa bende kendimce gozlemlerimden. dassakli bi unin dassakli bi unisinde okuyorum bunu hani hava atmak icin felan demiyorum durumu izah etmek icin diyorum. bolumdekj insanlari goruceksin panpa adamlar 12 yillik egitim hayatindan sonra uni gibi daha rahat bir yere gelince hem aileden uzak hem derse imza felan derken rahatliyor ama o kadar cok mal var ki okulda adamlar belkide hayatlarinda ilk defa bu kadar insanla muhattap oluyorlar.ne konusmasini ne oturmasini ne el kol sakasini ne patavat ne espiri hepsi cok dusuk seviyelerde hani kafa dengi insan bulmak gercekden zor 3.yilim 2 yil sonra gibtirip gidiyorum hani pekde gibimde degiller. mezun oldukdan sonra ne arar ne sorarim. mesela gormusundur panpa tip okuyanlarin hal ve hareketlerinj bakiniz burda genelleme yapiyorum hepsi demiyorum yanlis anlasilmasin, garip oluyorlar. hani egitim sistemi gercekden takdan.ben 10 sene amator futbol oynadim yazin sicaginda kisin karinda cokda zevk alarak oynuyodum hocalarda begeniyodu hatta bi ara suan bankasyada o zaman superligde olan bi takimin altyapisina gitmem bile soz konusu olmusdu lakin peder egitim dedi uni sinavi icin futbolu birakdim got gobek saldim simdi halisahalarda. anlican panpa bu ulkede ve diger ulkelerde egitim sistemini sermaye sekillendirmis. adamin ihtiyaci ressam veya muzisyen degil o yuzden bazi meslekler ki degerli meslekler hep itibarsizlastirlmis gencler aileler hep ac kalirsin korkusuyla yetistirilmis.
    ···
    1. 1.
      +19
      Eklemeden edemicem gerckeden ezberci bi egitim var. gecen nette gordum bi video hoca almis eline sazi turku esliginde matematik ogretiyor sozde. cocuklarda o sarkida gecen sozlere gore elindeki mukavvalardan bisiler kaldiriyor. ulan o cocuk matematigi o sekil ogrenemez ki.bi cocuk 1 den 10 a kadar ezberletirsen sayar ama sen 5den once ne gelir dediginde zong diye kalir.o mukavvadaki sekillerin neden oyle oldugunu tatli bi dille anlat. cocuklara ezber degilde analitik dusunme yetenegini kazancak sekilde ofret kaliplardan farkli bi sekilde ogret.o cocuk karsina herhangi bi problem cikdiginda annem babam ogretmenin ne yapmisdi acaba boyle bi sorunda demek yerine annem babam ne yapardi acaba diyip beyin kivrimlarini dusunmeye zorlamali yazik bide o videoya methoyeler duzenler vardi matematigi ne guzel sevdiriyor diye. O cocuklar 2 3 send sonra matematikden nefret edicekler cunku sen o cocuklarin beynini sekillendirmek yerine kaliba sokuyosun.
      ···
      1. 1.
        +1
        Amk kendi kendime evde alkışlamaya başladım
        ···
      2. 2.
        +1
        YÜCE iNSANLAR
        ···
    2. 2.
      +5
      Helal olsun lan yemin ederim tek kendim boyle dusunuyorum saniyodum giberim moron olup param olacagina normal insan olurum az param olur huzurum olur amk
      ···
    3. 3.
      +3
      Panpa eğitim sisteminden pek bi tak çıkacağını sanmıyorum, Futboldada iyiysen bence devam et fitnessa falan git bacak kollarını geliştir, zayıfla belki ilerde ulan bu incisözlükten çıktı deriz
      ···
    4. 4.
      +1
      adamsın panpa
      ···
    5. 5.
      +2
      Tıp 1deyim dediklerin kesinlikle dogru panpa simdiden biktim piclerden kafa dengi bi adam yok aq
      ···
    6. 6.
      +2
      kesinlikle haklısınız.4 yıldı amerikada yaşıyorum. burdaki liseli binçler hayatını yaşıyor. istedikleri üniversiteyi kendileri seçiyorlar. tıpa giden arkadaşada burdan sesleniyorum. tıpı bitirince amerikaya yada finlandiya gibi yerlere gitmeni tavsiye diyorum. amerikada adamlar en azından sana değer veriyorlar.
      ···
    7. 7.
      0
      Hepinizi sukuladim lan bu kadar uzun yazdikdan sonra okuyan olmaz dedim de varmis amk helal suku
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster