/i/Devlet

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +56 -2
    Panpa milliyetleri belli bir ırkları devletleri yaptıkları bir tak yok amk işte bizim tarihimizden bi kaç şey çalmak istiyolar
    ···
    1. 1.
      +38 -1
      Mallar işte kardeşim nabıcaksın şunlardan bi kurtulsak başkada bişey istemiyorum
      ···
      1. 1.
        0
        Hahaha amk malları
        ···
    2. 2.
      +7
      Bir de o kadar çok hesap var ki cahil kürtler de bunlara inanıyor amk.
      ···
    3. 3.
      -1
      Mazlum Doğan Kürtlerin Iskandinav kökenli bir ırk olduğunu söylemişti (Mahkeme savunmasında). Selahattin Eyyubi doğrudur ama diğerleri yalan. Hz. Ibrahim ve Musa Ibrani'dir. Hatta Ibraniler Hz. Isa'ya ihanet ettikleri için seçilmiş kavim olmaktan çıktılar ve bir daha peygamber çıkaramadılar. Medler Irani bir halktı. Kürt müydü bilmiyorum ama Pers kökenliydi.
      ···
      1. 1.
        0
        1) kürtlerin iskandinav kökenli olması aborjinlerin amerikan yerlisi olması ile aynı ihtimal. iranî, dağlı bir kavim bunlar. çeşitli iranî kavimler var içerisinde.

        2) Selahattin Eyyubi'nin kurduğu devletin yazışmalardaki resmi adı "devlet'el-etrak". etrak türkler demek. ekrad da kürdlerdir mesela. arycıa çocuklarının ve kardeşlerinin adı hep türk adıdır. hatta böri gibi mitolojik türk adı dahi vardır.

        3) medler ile persler ayrıdır. dediğin gibi iranî kavimler fakat medler pers soyundan gelmez. zâten böyle bir durum olsa persler medlerin kökünden gelebilir ancak çünkü medlerin çıkış tarihi daha eski.

        esenlikler.
        ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster