/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +78 -33
    Not:lütfen önce bir okuyun sonuna kadar.
    Not2: aynı başlıkla açılan ilk başlığa okkalı bir naziredir okumadan küfretmeyin.
    Not:trende taşımayan yavşak senin de amk.

    -Belki hala hastane önlerinde bekliyor olurduk ama gss prim borcu adı altında gençlerin devlete milyonlarca lira borcu olmazdı.
    -ülkede bir yerden bir yere gitmek zor olurdu belki ama olası bir depremde kullanılacak vergilerimiz duruyor olurdu ve hangi yandaş firmalara peşgeh çekildi diye aklımızda düşünce olmazdı.
    -lise okuyan işsiz sayımız belki çok olurdu ama en azından erkenden bir işe atılırlar 4 yılları heba olmaz ve son 10 yılda üniversiteli işsiz sayımız %900 artmazdı.
    -imf'ye borcumuz duruyor olurdu belki ama dış borcumuz 20 katına çıkmış olmaz dolarlar avrolar ayakkabı kutularından çıkmazdı.
    -kendi tankımızı helikopterimizi eretemezdik belki ama üretiyoruz adı altında malzemeleri toplayıp ülkemizde birleştirip halkı gerizekalı yerine koyan bir güruh tarafından yönetilmezdik en azından.
    -belki kendi uydumuzu kullanmıyor olurduk ama çinde üretilip montesi çinde yapılıp çinden ya da kazakistandan fırlatılan uyduları bizim sanmazdık.
    -belki bu kadar gelişmezdik(!) ama hukuk. Basın özgürlüğü, gelir dağılımı, ülke huzuru, fişleme, ötekileştirme gibi daha sayamayacağım birçok konuda bu kadar geriye gidip doğu ve güneydoğuyu pkk teslim etmezdik.
    -Hz ömer adalet mülkün temelidir diyor. Adaletin olmadığı ve bu kadar ayaklar altına alındığı bir yerde yukarıdakilerin hiçbirini saymaya gerek yok aslında...
    Yazık..
    ···
   tümünü göster