/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    51. Ayet’el-Kürsi’yi, akıl ve anlayışın artması niyetiyle, 50 defa, yağmur veya zemzem suyuna okunur ve içilirse bu dileği gerçekleşir.

    52. Ayet’el-Kürsi’yi, her gün 18 defa okumaya devam eden kimseyi Allah, tevhit ruhuyla diriltir. Kalbini buna açar, rızkını genişletir. Kıymeti yücelir. Yazıp üzerinde taşıyanı Allah musibet, afet, kaza ve belalardan korur.

    53. Ayet’el-Kürsi şer ve kötülükten korunmak niyetiyle okunur ve “vela yeûdühü hıfzühüma ve hüve’l-aliyyü’l-azim” kısmı, arka arkaya 70 defa tekrar edilerek okunursa, tehlike ve kötülük ortadan kalkar.

    54. Ayet’el-Kürsi şer ve kötülükten korunmak niyetiyle okunur ve “vela yeûdühü hıfzühüma ve hüve’l-aliyyü’l-azim” kısmı, arka arkaya 70 defa tekrar edilirse, okuyan şeytan ve cin şerrinden korunmuş olur.

    55. Ayet’el-Kürsi, ev veya iş yerinin kapısının üst kısmına yazılırsa o yere hırsız giremez, o yerin rızkı artar.

    56. Ayet’el-Kürsi, yazılıp bir eşya arasına yerleştirilirse o eşya çalınmaz; zarara uğramaz.

    57. Ayet’el-Kürsi, bir kaba 3 defa yazılır ve içine su konulup, hastaya içirilir. içirilirken; falan hastalıktan kurtulup şifa bulmaya niyet ettim denilirse, Allah’ın izniyle hasta şifaya kavuşur.

    58. Ayet’el-Kürsi’yi sabah yatağından kalkıp, abdestli olarak 3 defa okuyan kişi, akşama kadar; akşam namazının arkasından 3 defa okuyan, sabaha kadar şeytan, cin ve insan şerrinden korunur.

    59. Bir dileği olan gece yarısından sonra, abdestli olarak, kıbleye yönelip, 170 Ayet’el-Kürsî okuyup, dileğini Allah’tan isterse, isteği olur.

    60. Cuma günü sabah namazından önce, abdestli olarak, tenha bir yerde, kıbleye yönelip, diz çökerek, 313 defa Ayet’el-Kürsi okuduktan sonra;

    “Ya Rabbe’l-Azim, bu ayeti kerime hürmetine 313 Ashab-ı Bedir ve 313 Ashab-ı Talût hürmetine muradımı ihsan buyur” diye dua edenin maksadı gerçekleşir.
    ···
   tümünü göster