/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +4 -1
    kim dinini değiştirirse onu öldürünüz.
    buhârî, cihad 149, istitâbe 2; ebû dâvud, hudûd 1; tirmizî, hudûd

    “her hangi bir erkek islam dininden dönerse onu islam’a davet et. tekrar müslüman olursa oldu, olmazsa boynunu vur. her hangi bir kadın islam dininden dönerse onu islam’a davet et. tekrar müslüman olursa oldu, olmazsa boynunu vur"
    zeylaî, nasbü’r-raye ııı, 457.

    “inandıktan sonra kâfir olan bir topluma, allah hiç dirlik ve düzenlik verir mi? bunlar, kendilerine açık belgeler gelince o elçi’nin doğru olduğuna şahit olmuş kimselerdir. allah yanlışlar içinde olan bir topluluğu yola getirmez. onlar var ya, onların cezası; allah’ın, meleklerin ve bütün insanların lanetidir. sürekli o lanet içinde kalırlar. sıkıntıları hafifletilmez; onlara göz de açtırılmaz. ama olup bitenden sonra tevbe edip durumunu düzeltmiş olanlar başka. çünkü allah çok bağışlar ve ikramı boldur.” (al-i imran 3/86-89)

    mürtedin hükmü ölümdür der islam peygamberi. gerçek islam budur. ayet de yukarda hadis de. kıvırmaya gerek yok hepimiz aklı başında adamlarız anlıyoruz muhabbetin ne olduğunu. ışid yukarda yazanları birebir uygulayan bir örgüt.

    allah önce inanıp sonra dininden dönen birine; kendisinin, meleklerin ve tüm insanlığın lanetinin üzerine olacağını söylüyor. bütün insanlığın laneti nasıl bir lanettir yarabbi? hani senin sonsuz rahmetin ve merhametin? sonsuz merhamet nasıl birşeydir? mürtedi bağışlayacak kadar sonsuz değilmiş demek ki. biraz daha az sonsuzmuş. ilginç.

    kafiri kafa keserek öldürmek sünnettir. (bkz: beni kurayza kabilesi)
    orda burda ateistlerle tartışıcağınıza az kuran okuyun amk malları sonra züt oluyonuz verecek cevabınızda olmuyo
    ···
   tümünü göster