/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +41 -1
    birkaç gün sonra anne ve babası geldi. babası hamit adında, kırklı yaşlarında orta boylu, zayıf biriydi. annesi ise meryem isminde bir kadındı. kocasından daha genç gösteren, onun gibi orta boylu, tesettürlü bir kadındı. annesi ben gelince cemil’in odasına geçip kapısını kapattı ve bütün akşam odadan hiç çıkmadı. tutucu, mutaassıp bir kadın olduğunu hemen belli etmiş, yabancı bir erkeğin yanında oturmaktan çekinmişti.

    hamit beyefendi ve ağırbaşlı bir adamdı. nakliyecilik yapıyordu, zaten daha önce cemil bahsetmişti bundan. bu yannan da karısı gibi tutucu biriydi. uzun saçlarımdan rahatsız olduğunu anladım ancak bir şey diyemiyordu.

    cemil anne ve babasına odasını vermişti, kendisi salondaki çekyatta yatacaktı. ertesi gün okuldan döndüğümde evin pırıl pırıl olduğunu, her yerin temizlendiğini gördüm. aynı zamanda mutfaktan çok güzel kokular geliyordu. meryem hanım evi temizlemiş, yemek yapmıştı. kendisine teşekkür ettim ancak kadın bana cevap vermek yerine yüzüme bile bakmadan cemil’in odasına geçti ve kapıyı kapattı. bu şekilde davranmasına bozuldum ama neticede anadolu insanıydı ve bu da onların hayat şekliydi.

    bir sonraki akşam hamit bey ve cemil’le yemek yedikten sonra odama geçtim. meryem hanım yine cemil’in odasına girmiş, yemeğini de orada yemişti. yaklaşan sınavlara hazırlanmam gerekiyordu. gecenin ilerleyen saatlerine kadar ders çalıştım. saat iki gibi yattım ama gözüme uyku girmiyordu. bir saat kadar sonra küçük küçük sesler, takırtılar duymaya başladım. daha önce evde fare olmuştu, acaba yeniden ortaya mı çıktılar diye düşündüm.

    kulak kabarttım, duvar dibinden geliyor gibiydi sesler. yavaşça kalktım yataktan, cep telefonunun ışığı ile yerlere baktım ama görünürde fare falan yoktu. ancak sesler bir azalıp bir çoğalarak gelmeye devam ediyordu. kulağımı duvara dayadım bu kez. nefesimi tuttum ve seslerin yan odadan gelip gelmediğini anlamaya çalıştım.

    evet, sesler yan odadan geliyordu ama bunlar farenin sesi değildi. cemil’in anne ve babası gecenin bu saatinde - - - beyler şukulayın ona göre devdıb edicem kendinizi belli edin
    ···
    1. 1.
      +3
      sonunda yine gibiş var
      ···
    2. 2.
      +1
      ""kadın bana cevap vermek yerine yüzüme bile bakmadan cemil’in odasına geçti ve kapıyı kapattı"" ve sen böyle mutaassip bir anneyi gibtin ,pust..
      ···
   tümünü göster