/i/İnanç

İnanç
  1. 101.
    +1
    türbanlı türbansız farketmez mahalle karılarının, cahil karıların alayından midem bulanıyo. sınıfımda kara çarşaf vari pardesü giyen bir kız var, bi tek suratı ve elleri ortada. bu kızı seviyorum çünkü zeka olarak benden bir farkı yok, nazik biri de. üstelik ateistim ben :ASD:asD:as

    insanların türbandan nefret etmesini sağlayacak en önemli faktör cehalettir. nasıl ki menopoz laik teyzeler insana elinin tersiyle vurma hissi yaratıyosa, çok bilmiş cahil türbanlı karılar da bu hissi yaratıyor. ama şöyle bir durum var. türbanlı kadınlar ülkenin %70'ini belkide daha fazlasını oluştururken türban takmayanlar daha azlar. bu yüzden türbanlı ve türbansız cahil insan oranı birbirine denkken türban takan insan sayısı fazla olduğu için daha çok türbanlı görüyoruz. bütün sebep bu aq.

    tamam vurabilirsiniz.

    edit: işin siyasi sebebine hiç mi hiç girmiycem çünkü insanlar nasıl yetiştirilirse öyle oluyor. insanlar alışkanlıklarından kopamıyor, misal kürtleri sevmeyen bir adam olmama rağmen hdp'ye oy veren insanları şu açıdan anlayabiliyorum. adam doğuyor, bütün aile terörist. bütün aile kendi fikirlerinin değerli olduğu fikrini aşılıyor velede ya da aşılamasa bile insan kendi ailesine değer verdiği için düşünceleri de ailesinin düşünceleri yönünde gelişiyor. türbanda aynı geyik.

    özetle ha türbanlı ha türbansız herkesten eşit nefret etmek lazım :AD.asD:asd
    ···
    1. 1.
      0
      Kemalizmde aynı geyik diyebilirsin? O da aileden ve aynı zamanda okuldan baskı. O yaşa kadar böyle yaşamış ve kendi seçimiyle böyle devam ediyo demek ki. kolay mı başı örtülü olduğu için işe alınmamasına rağmen hala onu takabilmek? Kemalistim deyip Mustafa Kemal hakkında en ufak bi şey bilmeyen bi sürü insan var. O da cahil ama buna o kadar karşı çıkılmıyo.

      Demek istediğim her bahanede islam'a saldırılıyo. Neymiş başını kapatmış ama makyaj yapmış bari tam kapansın. O zaman Müjdat Gezen'in dediği gibi "Sana ne pekekent?" Bi şeyi yarım yapmış tam yapmış bu niye sende bu kadar düşmanlık yaratıyo sanki sen dini 4/4'lük takip ediyomuşsun gibi. anlatabildim mi. bu ülkede insanların birbirine karşı gereksiz bi düşmanlığı var.
      ···
   tümünü göster