/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    0
    pampa sana nihilizimden örnek vererek cevap vereyim, dünyadaki istisnasız 'neden varım' sorusunu sorabilecek her varlık,var oluş nedenini düşünmüştür.
    nihilistlere göre insanlar bu doğanın sağlıklı gelişen evrim dengesini bozmuş ve fazla evrimleşmiştir,bu fazla evrim bizim'neden varız' diyecek kadar zekileştirmiştir,bu soru bizim üstün olduğumuzu hissiyatını yaratmış ve tüm bu üstünlüğün boşuna olmayacağını falan düşündürtmüştür.biz onlardan üstün ve çok farklı olduğumuz içinde diğer canlılarda asla olmayan ve tamamen egoya bağlı kavramlar yarattık bu süreçte, senin bir hayvanda da olmayan tüm özellik insanın fazla geliştiğinden kaynaklı yarattığı egosundan gelir. örnek vereyim millet, ırk,din, gurur falan filan. bunlar hayvanlarda yoktur ve tüm bunları insanlar diğer canlılardan üstün olduğunun farkındalığı ile egolarının gölgesinde yaratmıştır falan filan.
    bu sadece nihilistlerin düşüncesi örneğin, hristiyanlar bambaşka, budistler bambaşka,sen bambaşkasın,ve tabiki bende düşündüm neden var olduğumuzu ve bunu kendime göre cevapladım. asıl mesele şurda, budistlerde hristiyanlarda yahudilerde hümanistlerde rastafaryanlarda yüzde yüz emin inandıkları şeyin var olmalarının sebebi olduğuna.
    bana şunu söyle, neden dünyadaki öteki 4 milyar insan değil de,sen haklısın ?
    ···
   tümünü göster