/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 151.
    0
    Gölgen 2 boyutlu, sen 3 boyutlusun. Gölgen senin yansıman yani senin 2. Boyuttaki görünüşün (bir kukla misali). O halde sen-ben-biz de 4. Boyuttan bir seyin yansimasi niye olmayalim? Gölgenin varlıgına inanirsan o lambanında varlığına inanirsin. Cünkü sen de varsın...
    Edit: yazarken beynimden dumanlar cıktı amk.
    ···
    1. 1.
      +2
      pampa yazmadan edemiycem, fizikte 3 boyuta hükmeder 4. boyut içinde yaşarız.en boy yüksekliğin dışında zamanın içindeyizdir yani, sicim teorisine göre evrenin başlangıcında her yapı 13 farklı boyuttan oluşacakken zamanın üzerlerini örtmeleri dolayısıyla en boy yüksekliğin kapana kısılması ve kalan 9 boyutun inanılmaz küçük gözlemlenemeyen sicimsel varoluşlara minimize olduğu düşünülür.
      basitleştirerek söyleyeyim,3-4-5 boyut dediğin şeyler 2 boyutla 3 boyutun birbiri üzerinde olan etkileri gibi yükselmezler.
      bu yüzden 4 boyutlu bi şeyin gölgesi olamazsın fizikte, yalnız 3 boyut bizde anlamlandığı için fiziksel olarak 3 boyutu 2 ye indirebiliriz ama 4. boyutu 3 e senin mantığınla fizik indirgeyemez.4 boyutun gölgesi kalan 3 boyut olmaz yani.
      edit:ben bunun okulunu okudum benim kafa itfaiye gibi pampa
      ···
      1. 1.
        +1
        Dediklerin mantikli baya sagolasin usta ufkum genisledi
        ···
   tümünü göster