/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -2
    https://youtu.be/0tUbgrEffDk?t=36s

    burda bu eleman çok güzel açıklamış
    1-müslğman veya inanmıyor isen seni geren ne?zaten sen inanmıyorsun o zaman seni kader veya herhangi bir şey ilgilendirmiyor.
    2-diyanet meali ile açıklyırsun.YANLIŞ!
    3-allahın dilemesi olayı ise şudur.kader denilen olgu benim bizim inandığımız allah'ın herşeyi bilmesidir.yani şöyle ki herşeyi iyi bilen bir adam düşün fizik matematik anatomi pgiboloji herşeyi gayet iyi biliyor.bu adam birbirlerine zıt yönler de hareket eden arabaların tam şu noktada çarpışacak demesini düşün bunu nasıl diyor?bildiği fizik ile sürtünme hava direnci hız ivmelenme hakkında bilgisini,bildiği matematik ile bunların hesaplanmasını,anatomi ile ne kadar süre içinde insanların tepki verceğini,bildiği pgiboloji ile onlar nasıl bir tepki vereceğini biliyor ve dediği olay oluyor arabalar çarpışıyor.arabaların çarpışması o adamın bunları dediği için mi yoksa bildiği için mi gerçekleşti.Allah'ın gücünü çok küçük görüyorsun.yani kader allah'ın böyle olmasını istemesi için bunları bilmesi ve vuku bulmasıdır.insan bunları bilmediği için kendi iradesini çok esnek bir biçimde kullanabilir.
    4-kaderin oluşumunu açıkladım.gerisini videodaki müslüman eleman açıklıyor zaten dikkatli dinlersen cevaplarını bulabilirsin.
    5-kuranı güzel araştır hidayete ermeni isterim,inşallah doğru yolu bulursunda.
    6-gibko reisi bilmeyen yoktur sözlüğün eski ahalisinden bahsediyorum tabi

    http://michaelgibkofield....0/insan-din-ve-kuran.html

    bu yazısını oku zaten benim bu yazı hakkında konuşmama gerek yok kendisi gerekli açıklamayı yapmış herzamn olduğu gibi.
    edit:
    7-ayrıyetten düşünmek okumak kuran da emredilendir.düşünmenin bile ibadet olduğu söylenir(bunu açıklayabilirim detaylı bir şekilde ucu çok açık kaldı).
    8-@uyuzzadam güzel bu nktaya parmak basmış mesela
    ···
    1. 1.
      0
      islamın kendisi saçma amk
      ···
    2. 2.
      0
      ülkenin cogunlugu müslüman ve bu kesim diğer insanların hayatını tehtit ediyorsa ateist ve diğer dinin mensupları buna karşı koymak zorunda. kanada da kimse islamı konuşmaz cunku herhangi bir saldırı yok. ama bugun butun avrupa islama lanet edıyor sebebi bu.
      ···
    3. 3.
      0
      kimin hayatını tehtit ediyoruz lan ? neyin kafasını yaşıyosun
      ···
    4. 4.
      0
      kardeşim kimsenin hayatını tehdit eden yok tehdit eden varsa ve bu herif müslüman ise onun kişiliği ile alakalıdır inandığı ile alakası yoktur.ha tehdit diyerek cehennem diyorsan inanmıyor isen sıkıntı yok zaten senin için bu bir tehdit değil. sonuçta yanmıyacagına inanırsun. kendinle çelişmiş olursun bunu tehdit olarak kabul edersen ben inandığım şeye göre öyle söyleyebilirim bu benim fikrimdir.

      olm harbiden neyin kafasını yaşıyosun onu anlayamadım. kimse kimseyi tehdit etmiyor. radikal islamcılar zaten müslüman değil bir ideoloji o ideolojileri tartışacasak gel buyur ama bunu islama yorumlama.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster