1. 26.
    +2 -8
    Ulan Katıksızın Çocuğu Atatürk Dersim Katlidıbını Yapmıştır. Açık ve Net Tamam Atatürk .ağdaşlaştırdı ama Katletti.Çağdaşlığını severiz katletmesini kınarız. Sorarım sana şimdiki başımızda olan huur çocuklarından farkı ney hizmet yapıyorlar ama öldürüyorlar gel bide benim gözümden bak.
    ···
    1. 1.
      +3 -1
      Atatürk, dersimi çağdaşlaştırdığı için ona teşekkür etmelisin o zaman.
      Belki bilirsin Tunceli'de (o zamanki adıyla Dersim) Feodal bir yapı vardı ve o bölgeyi ağalar yönetiyordu Osmanlı zamanında bile böyleydi devlet oeaya giremiyordu ve ordaki insanlar ağalarının sözünden çıkmıyordu. Atatürk, dediki ; eğer ben devlet isem, eğer bu ülkede eşit yurttaşlık varsa, eğer bu ülkede insan haklari varsa o bölgeyi ben yönetmeliyim.
      Dersim ağaları tabiki böyle bir şeyi kabul etmedi ve 33 askeri öldürdü ondan sonra dersim operasyonları başladı şimdi gibtir git atatürk olmasa şeriatla bogulacaktınız huur çocukları
      ···
    2. 2.
      -4
      Dersim isyanı veya Dersim Katliamı; Tunceli ili'nde 1937-38 yıllarında merkezi hükumetle Dersim aşiretleri arasındaki anlaşmazlıklar sonucu yaşanan olaylara verilen isimdir. Dersim'de mutlak devlet hakimiyetini sağlamak için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından harekât düzenlendi. Harekât neticesinde bölgede yaşayan 13.000'den fazla sivil ile 110 asker öldü ve 12.000'e yakın insan zorunlu göçe tabi tutuldu.

      Senin devletin çağdaşlaştırmamışki amk komple herkesi öldürüp çağdaş bir şehir kurmuş
      ···
   tümünü göster