/i/Soruları Alayım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +1
    Dayanamıyorum soru sorasım geliyor :D Silah taşıma ruhsatı sahibi olan kişilerin silahıyla girmesinin yasak olduğu yerler var mıdır? Hava alanında , adliyede , avmlerde , insanların yoğun olduğu yerlere girişlerde uygulanan prosedürler varmı ? Farklı farklı açıklarsan sevinirim.
    ···
    1. 1.
      +7
      Havaalanı yasak. Emanete koyabilirsin, gideceğim zamanda uçuş bilgilerini gösterirsin, onlar da uçakta ayrı bir bölmede silahı taşıyıp, vardığın yerde sana teslim ederler.

      Adliye de yasak.

      AVM muamma. Şöyle ki, yasalarda böyle bir tanım yok. AVM sahibi "burası benim tapulu alanım, özel alanıma silah sokulmasını istemiyorum." derse sokulmayabilir.
      FAKAT; sen de boyle bir durumda "burası özel mülkiyet olabilir fakat artık halka maledilmiş bir kamu alanı haline gelmiştir ve kamu alanlarında yasalarla belirtilmiş istisnai durumlar dışında silah taşınır" dersen karşıdaki sana trene bakar gibi bakakalır. Şahsen AVM güvenlikçisi elini benim silahıma uzatmaya kalkarsa o elini kırıp boynuna asarım. Ama tabi kimlik gösterirsen sorun çıkmıyor. (:

      Eylem, Protesto, Yürüyüş, Miting gibi yerlerde yine yasak.
      ···
   tümünü göster