/i/Teknoloji

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Bilgisayarladaki vs gigahertz, megahertz zımbırtısı tam olarak ne oluyor şimdi?
    ···
    1. 1.
      0
      saniye başına cycle dediğimiz şeyle alakalıdır panpa, diyelim senin 3ghz bir işlemcin vardır, bu demektir ki, senin işlemcin saniyede 3.10 üzeri 9 clock pulse frekansı üretiyor. başlarındaki ölçü birimleridir panpa.

      giga= 10 üzeri 9
      mega=10 üzeri 6
      kilo= 10 üzeri 3 demektir.
      her clock sinyali bilgisayarın işlemcisinin çevrim yapması için fırsat sunar. 64 bit mesela 64 bitlik bir iş yapar. şimdi giga dan mega dan bahsettik, sadece bit mi? o kadar yavaş mı? diyecek olursan, o iş öyle değil panpa. gerçekten hızlıdır. sana şu an neyle açıklayabileceğimi bilmiyorum bu hızı sana, galiba bu donanım konusuna çok hakim değilim taşağını yidigim.
      ···
    2. 2.
      0
      Hertz zaten saniyedeki cycle yani salınım sayısı değil mi? Yani bilgisayarın 1 saniyede yapabildiği işlem sayısı?
      ···
    3. 3.
      0
      hayır ve evet panpaoğlu. Evet hertz saniyedeki cycle sayısıdır, frekansıdır, bir dalga bir çukurdur. ama, bunu söyle anlatabilirim,
      tom ve jerry de bir bölümde tom suya dalıyorladu hani, dalgıç kıyafetine jerry bir makineyle hava basıyordu orda, tom da nefes alabiliyordu bu sayede.
      buradaki hertz jerry nin bastığı oksijen, tomun giydiği dalgıç kıyafetinin içindeki oksijen alabileceği hacim de 32bit 64bit diye adlandırdığımız mimari. daha doğrusu şöyle jerry tom a işlemi yapabileceği oksijeni veriyor. burada performansı etkileyen hem tomun iş yapabilme hızı, hem de jerry nin sağladığı oksiyen.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster