/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    0
    Merhabalar arkadaşlar, bu başlık altında aslında benim yaşımda olan (yaşım 23) çevresinde yeni neslin yaptıklarına göz yuman yada imrenen güzel insanlara yazacağım..

    Şöyle bir geçmişe bakıyorumda çocukluğumda her ne kadar yaramazlık deselerde aslında tek yaptığımız izin alıp oyun oynamak yada dışarı çıkmakmış.. büyüklerimize saygılıydık ki hala da öyle.. işimde bile karşıma benden büyük biri yada ihtiyaç sahibi geldiğinde adama/kadına daha samimi olmak için abi/abla diye hitap ediyorum..

    Birde şimdi küçük kuzenlerime, çevresine ve kendi çevremdeki yaşı daha 18 olmamış geçlere bakıyorum..Biz hata mı yapıyoruz beyler? Kardeşlerimizi, yeğenlerimizi, kuzenlerimizi yanlış yola mı itiyoruz kötü örnek mi oluyoruz?

    Basitçe bir örnek; Alsancak' a gitmek üzere izban'a bindim..E dolu tabi boş olacak hali yok.. belli duraklar vardır izban oraya geldimi baya kişi iner.. dediğim gibi bir sürü insan indi inen kadar olmasada bir sürü insan bindi.. ayaktayım bende bakınıyorum yanımda da sürekli telefonuyla oynayan itici bir kız var..bir yer boşaldı, millet yaşlı teyzeye geç otur teyze derken bu kız çat dedi oturdu.. teyze yavrum ben otursam yorgunum diyo kız tepki napayım teyze..

    Tamam onu unuttum, benim nesil, bi 14-15 yaşınızı, mahalledeki abilerinizle top oynadığınız zamanları hatırlayın..heh işte o güzel anılar direk geldi dimi.. onlara ne diye hitap ederdiniz? cevap belli değil mi? Ben size şimdikilerden örnek vereyim.. Gençten 6-7 yaş büyüğüm ve bana Dante92 naber ya diyo.. desin ben bişey kaybetmem, sonuçta okulu bittiğinde işi o arayacak ve karşıma gelecek belki..

    Ve evet, bizde bazı öğretmenlerimize gıcık olurduk.. belkide hiç sevmezdik ama kalkıpta ne küfür ettik ne okul çıkışı kıstırdık ne de kafasını taşla ezdik..

    Alsancak'ta yürürken liseli kızların laf atmalarına alıştım zaten, alışamadığım tek nokta bişeyler içelim yada telefon numaranı versene gibi tekliflerle gelmeleri..

    Alsancak'ta sarışın, yeşil gözlü, 185 boyunda, takım elbiseyle dolaşan bayramlık çocuk benim, evet..

    Tabi ki bu söylediklerim herkes için geçerli değil.. çok parlak gençlerde var ve yolları inanın çok açık.. çünkü zaten göze batıyorlar, diğerlerinden sıyrıyorlar..

    Kısacası, hata bizde mi yoksa bunlar günümüzde doğal mı? Bi aydınlatırsanız sevinirim..
    ···
   tümünü göster