/i/Tespit

  1. 1.
    +51 -7
    marka ismi vermiyorum zütüme girmesin diye.

    normal cola: 250ml normal bir colada 25-30 gram şeker bulunur. üstelik bu şeker glikoz şurubu gibi son derece zararlı, insülini zıplatan, yağ yakmayı durduran, hormon dengesiyle oynayarak diyabete kadar zütüren bir şeker türüdür. hemen hemen her abur cuburda bulunur hatta pastaneler sıkça kullanır. nedeni ucuzdur. aşırı derecede kalori içererek kişiye kilo aldırır.

    light cola: içersinde şeker bulunmaz bunun yerine aspartam tatlandırıcısı vardır. kanser yaptığı tescillenmiş, mideye çok zarar veren bir tatlandırıcı olduğu kabul edilmiştir, beyin üstünde tahribata neden olur. yasaklanması için çeşitli baskılar vardır. neden yasak değil az çok tahmin edebilirsiniz binlerce büyük markanın kullandığı bişeyi yasaklamak kolay değildir. kim bilir nasıl baskılar var.

    asit: pankreas kanserinin bir nedeni olarakta asit olduğu ortaya çıkmıştır. vücudun ph değerini bozarak kanser riskini arttırır. ayrıca diş minesini zamanla aşındırarak diş çürüklerine neden olur.

    ondan dolayı tüketmiyoruz. unutmayın bu şirketlerin asıl amacı insanlara katkı sağlamak değil para kazanmaktır. 2006 yılında okulumuzda yapılan bir analizle içersinde alkol v.s gibi ve kullanımı yasak maddeler tespit edilmiştir. ardından ört bas edilip içerik normalleştirilmiştir. imzalı belgeler elimde mevcuttur.
    ···
   tümünü göster