/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +175 -16
    dün başıma gelen olay terörün insanları ne kadar paranoyaklaştırdığını gösteriyor arkadaşlar.

    dün öğlen saatlerinde okula gitmek için evden çıktım ve avcılar durağına gittim. pek yoğun saatler olmadığından metrobüs boştu ve o sırada beni gören bir öğrencim yanıma geldi ve sohbet etmeye başladık. kendisi bir konuyu anlamadığını hatta notunu da alamadığını söyledi ve bi gösterebilir misiniz dedi. ben de çantamı açtım notları çıkarmak için ama notları almam için önce okula zütürmek için yaptığım 4 tane board üzerine kurduğum devreyi çıkarmam gerekiyordu. üzerinde yeterince uğraşamadığım için boardun üzeri çok kalabalıktı. devreyi çıkarıp öğrencime verdim fakat motoru çıkarmadığım için kablo çantanın içine doğru uzanıyordu.

    benim acayip bir devre çıkardığımı gören insanlar şaşırdılar ve dikkatlice bakmaya başladılar. tam notları çıkaracaktım ki adamın birisi "gardaş bu ne? necisin sen?" dedi. kendisine devrenin bir tek fazlı darbe genişlik modülasyonlu pwm inverter olduğunu söyledim, üzerinde displayler filan vardı onları açıklamaya gerek yoktur diye düşündüm. bu sefer adam "gardaş ne yapıyo şimdi bu?" dedi. adam bunu derken herkes bize bakıyordu tabi. girişten başlayayım anlatmaya dedim ve sıra kare dalgaların üretildiği kısma gelince " burdaki 555 timer kare dalga üreterek trigger sinyalini veriyor" dediğim anda birisi " trigger tetik demek, bombayı patlatıcak kaçııın" diye bağırmaya başladı, ben tetikleme lafından korkmasınlar diye özellikle trigger demiştim fakat tutmadı.

    herkes kaçışırken bikaç tane atarlı genco ben daha sözümü bitirmeden bana saldırdı ve yerde tekmelediler, bütün devreyi parçaladılar, ortada ne mikroişlemci ne de board kaldı. bütün çalışmalarımı parçaladılar, sonra türkiye'de neden bilim ilerlemiyor derler.

    uzun bir dayak faslından sonra polis geldi , içlerinden birisi mühendismiş ve durumu anladı, beni hastaneye zütürdüler ve ifademi orada aldılar. hepsinden de şikayetçi oldum. yanımdaki öğrencimi de biraz tartaklamışlar, çocuk korkudan ağzını bile açamamış ama bunların hepsinin hesabını türk mahkemeleri vasıtasıyla soracağım, hatta basbakana yazdım cehalet suç olsun diye cevap bekliyorum.

    Bu entry'yi de hastaneden girdim, ziyarete gelmek isteyenler olursa avcılar medicana hastanesindeyim.

    Edit: şunu belirtmek zorunda kaldım, ne yazıkki ülkemizde iş bulamayan mühendisler daha sonra polisliğe başvuruyor bazen, oradaki polis de şansıma elektrik elektronik mühendisliğini bitirmiş.
    ···
   tümünü göster