/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
  1. 26.
    +12
    gelelim komik bir senaryoya. kurban bayramı.

    hahaha her yıl basında orda burda aynı sözler sarf edilir efenim hijyenik değil, insan sağlığı ile oynuyorlar v.s

    kurban bayramı et sektörünü tekellerinde bulunduran şirketlere birer darbedir. endüstriyel hayvancılık yapan fabrikaları ziyaret edin derim ne şartlarda kesimler yapılıyor gerçi oralara sokmazlar sizleri. sadece türkiye değil tüm dünya bu şekilde. küçücük alanlara hapsedilmiş tıkış pıkış hayvanlar, yapay döllendirme ile süt alma, erkek civcivlerin birer oyuncak gibi kasalara canlı canlı yığılıp çöpe atılması, hayvanların tak içinde yüzmesi ve taklar içinde kesilmesi, hayvanların otlatılmaması yem, mısır gibi şeylerle beslenmesi, hayvanların artık ağızdan değil midelerine açılan bir delikle beslenmesi, eziyetli işlemler eminim oralara girdiğiniz zaman bir çoğunuz günlerce et yiyemiyeceklerdir.

    http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/inek_4582.jpg
    http://static.panoramio.c...photos/large/31719444.jpg
    http://www.imgim.com/imag...900cf-dcad-e075-b234.jpg/

    bir hayvan mısırla, yemle beslendiği zaman yoğun miktarda bakteri üretir. bu tehlikelidir. ete geçer. kurban bayramında kesim yapan bir inekle endüstriyel bir inek arasındaki bakteri sayısı 10 kat daha azdır. evet yanlış duymadınız 10 kat.

    bugün tavuklar verilen gıdalarla yarı zamanda 2 kat daha büyük tavuk göğsüne kavuşuyor. öyleki bu 2 şeye yarıyor.

    1) daha çok para
    2) yakalaması çok kolay

    evet bu kadar hızlı kütle artışına kemikler ve bacaklar dayanamıyor. tavuklar ayağa kalkacak enerji bulamıyorlar.

    hayvanlar otla beslenir yemle değil. bir hayvan yemlerken gübreler toprağı besler, ayaklarıyla toprağı çapalarlar. toprak daha da gürleşir herşeyin bir döngüsü ve doğallığı var. insanlar bunu bozuyor. yemle beslenen hayvanlar bakterili oluyor.
    ···
    1. 1.
      +3
      resimlere bakınca gözlerim doldu lan yazık hayvanları makinalara bağlanışlar vicdansız huur çocukları ya böylelerine kızgın yağ döküp ateşe vermek lazım amk
      ···
    2. 2.
      0
      para para para
      ···
   tümünü göster