/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
  1. 26.
    +1
    panpa olaya düz bakınca her şey çıkıyor ortaya, daha çok besin daha çok toptancı daha ucuz gıda ve ürün demek buda halkın cebinin bir nebze rahatlaması demek rahatlayan halk oy demek buda ikdidar demek koltuk halkın canından genetiginden ilerde çocuklarının zütünden mısır koçanı çıkmasından daha önemli demek.

    ABD konusunda çok saglam tespit yapmışsın hele wall mart denen şey ABD yi esir almış durumda bu globaleşme o akdar ürkütücü boyutlara geldiki.

    ucuz gıda ve halkın daha çok satın alma gücü olsun diye biyolojik silah üreten firmaları ülkeye gıda firması diye sokuyorlar..

    önce önemsenmiyen zamanla büyüyen firmalar gıda yada başak bir şey olsun çalıştırdıgı elaman sayısıyla devlette güç elde ediyor mesela...

    wall mart ABD ye desin eger bilmem ne 2 dünya ülkesini işgal etmezsen 2 milyon ABD liyi işten atarım zinciride kapatırım sonuç ne olur sizce? ABD gidip işgal eder...

    aslında işin kökeni globalleşme gıda nın yanında daha bir çok bela getiricek bize boyutları dehşet sevilerde örnek..

    wall mart denen marketler zincirinin toplam geliri 700 milyar doların üstünde buda türkiye cumhuriteyi devleti ile ekonomik bazda kafa tutacak boyutta demek..

    apple kasasındaki net para dünyadaki ülklerin toplanın %70 ın den daha fazla ülekelri satın ala bilicek sevilerde kişilere bireylere baglı şirketler ortaya çıkıyor..

    artık şirketlerin bir büyüme sınırı olmak zorunda.
    ···
   tümünü göster