/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +568 -33
    o kadar adamsın.

    Biraz önce yaşadığım bir olay tekrar ders oldu bana. Pazar günü evdeyim kahvaltı’ da peynir yoktu. Bende anneme dedim ekgib ne varsa söyle alalım. Bilirsiniz yemek verilmeyen işyerlerin de ticket veya sodexo verirler personele. Bu şekilde yemeğin parasını ödersin. Benim kartta da bakiye var.
    Ekgib gedik ne varsa yazdım kağıda gittim markete, tamamladım alışverişi. Kasa’ya geldim bekliyorum. Önümde bir kadın ve adam var. Yanlarında da 8-9 yaşında kız çocukları.Çocuk çikolatala, sakız standı var onları görünce hamle yaptı birkaç tane aldı. Babası 1 tane al diğerlerini koy yerine kızım dedi.Çocuk başladı ağlamaya. Üzüldüm. Adamı tanımam çocuğu hiç görmedim ama sanki bir şey koptu içimden. Bunlar aldıklarını kasa’dan geçirdi.
    Kasiyer tutarı söyleyince Anne - Baba birbirlerine baktılar. Hani desem çakallık peşindeler belli olur en azından ama 50 lira’ya yakın bir kısmı bırakalım deyince içime sinmedi. Üstüne bir de kasiyer surat yapınca benim kartımdan çekin dedim. Aldıklarınızı bırakmayın.
    ilk önce kabul etmediler ama bende sanki öyle yapmazsam bir şey ekgib kalacak gibi hissettim. Hatta bir kaç tane de çikolata, gofret falan da ben aldım verdim. Market’ten çıkarken o çocuğun gülümsemesi inanın parayla satın alınamaz denen şey var ya resmen oydu işte.
    Marketten çıktım yoldayken düşündüm. Kimseye bir şey demiyorum ama kasiyerin o yüz ifadesine mi, anne babanın o anki çaresizliğine mi ya da onları bu hale getiren neyse ona mı küfredeyim bulamadım.

    Özet: Beyler cebinizde ne kadar para varsa o kadar adamsınız maalesef bu devirde.
    ···
   tümünü göster