/i/Tespit

  1. 1.
    +1 -3
    konuşacak konu bulamayanlar, ne diyeceğini bilemeyenler, sohbeti bir yerde tıkanıp kalanlar vs...

    konuşmakta zorlanıyorsunuz çünkü hep kendinizden bahsetmek istiyorsunuz. daha önce karşınızdaki insanın ne istediği hakkında hiç düşünmediniz. sadece kendi isteklerinizi düşündünüz.

    tıkanan konuşmalarınıza bakın; karşınızdaki insan size sizinle ilgili sorular sorar iken siz soruları cevaplayıp karşınızdaki ile ilgili sorular soramıyorsunuz. dolayısı ile bu muhabbeti tıkıyor. konuşabildiğiniz, yakın arkadaşlarınıza baktığınızda ilgi alanlarınızın aynı olduğunu görüyorsunuz ve onlar ile istek ve görüşleriniz hakkında rahatça konuşabiliyorsunuz. çünkü istediğiniz şeyler aynı.

    o ağzı laf yapan dediğiniz insanlara baktığınızda aslında onların karşılarındaki insanlar ile ilgilendiklerini görürsünüz. sizin de yapmanız gereken budur.

    öneri: karşınızdakinin ne istediğini anlamaya çalışın, onun ile ilgilenin ve onun ile ilgili sorular sorun. bu sorular cevaplamaktan zevk alacağı sorular olsun. bunları yaparken samimi ve içten olun. kendinizi düşünmeyi bırakın ve birazcık da insanlarla ilgilenmeye başlayın. bu işin sırrı budur. çünkü sizinde istediğiniz gibi hepsi kendinden bahsetmek istiyor.
    ···
   tümünü göster