/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    -2
    Öncelikle şunu belirteyim ki sıkıntı olmasın burdan hiç bir siyasi partiye laf atmıyorum bilginize...

    Evet qumqiler biliyorum ki hepinizin hayalinde BMW Mercedes Audi binmek vardır benim de olduğu gibi. Ama maalesef bu hayal Türkiye'de imkansız gibi duruyor.

    Ülkemizin geliştiğini iddaa eden bazı kişilere "madem geliştik neden araba uçak gemi telefon vs. gibi şeyler üretemiyoruz" diye sorduğumda pek cevap veremiyorlar. Bu sorunun cevabını ben kendim onlara veriyorum şimdi de sizlere anlatacağım qumqiler.

    Ülkemizde ÖTV&KDV gibi vergiler bir hayli yüksek bunu hepimiz biliyoruz. Motorlu taşıtlardan alınan vergilerin haddi hesabı yok.

    Yaptığım araştırmalarda Volkswagen Yeni Passat 2015 model bir aracın Satış fiyatı 77 bin TL olduğunu gördüm. Fiyat detaylarına burdan bakabilirsiniz( http://binekarac.vw.com.tr/fiyat-yeni-passat.aspx ). Bu araçtan vergileri çıkarınca bize gelen fiyat 44 bin TL oluyor yani 33 bin TL gibi bir vergi ödemiş oluyoruz. E zaten firma bu araçtan 44 bin TL gibi bir ücret kazanırken devlet hiç bir şey yapmadan sadece vergilerden 33 bin kazandı bile. Ha bir de her sene ödediğimiz vergi hariç.

    Başka bir örnek fiyat listesine burdan bakabilirsiniz ( http://www.mercedes-benz....tis_oncesi/advice_tr.html ) Mercedes'in S serisi aracının en ucuz'a anahtar teslim fiyatı 713 Bin TL. Bu araçta ise ÖTV oranı %145 yani aracın vergiler hariç satış fiyatı 245 Bin TL. Aradaki Uçurum'u gördünüz mü? 468 Bin TL devlete vergi olarak gidiyor. Devler hiç bir şey yapmadığı halde bir araçtan 468 bin tl vergi alıyor.

    Eee hal böyle olunca vergiler tavanda olunca devlet neden araba üretsin ki dimi. Zaten vergilerden kazandığı para araba üretmişçesine. Bizim halkımız da hala oy versin ve sonra böyle arabalara binmeyi hayal etsin. Bunun gibi örnekler çok ben sadece özet geçtim.
    ···
   tümünü göster