/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    panpa şöyle düşün, müslümanların en büyük iddiası bu dünyada imtihan için var olduğumuzdur, kuranda da bunu açıkça belirten ayetler vardır bilirsin, eğer kuranı okursan Allah'ın her şeye gücü yeten olduğu da yazar ve yorulmaz ve uyuklamaz, bak bu saydığım özellikleri bize geçmişte liselerde orda burda arapçası ezberletilen ama anldıbına değinilmeyen, halk arasında ayet-el kürsi diye bilinen bakara suresi/2:255'te yazar: "2:255 Allah... O'ndan başka ilah yoktur. Yaşayandır, sürekli Gözetendir. O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. izni olmaksızın O'nun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiç birşeyi kavrayıp kuşatamazlar. O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. Onların korunması O'na güç gelmez. O, pek yücedir, pek büyüktür."

    Buraya kadar sabredip okuduysan gerçekten merak eden samimi birisin demektir panpa, şimdi bu bilgilerimiz var: Allah yorulmaz her şeye gücü yeter ve o çok basit sepepler için bile bize çok zor ve masraflı görünen büyük işler yapar ve yaratır. imtihan olabilmesi içinde samimilerin ve doğruyu arayanların ayırt edilebilmesi için kainatın sınırlarını o kadar geniş yaratmıştır ki ulaşamayız ve bizim bilgimiz belli bi yerden sonra sınırlıdır, aynı şekilde atomun da en küçük parçacıkları bulunur ve sürekli daha küçük parçacıklar keşfedilir, hatırla, eskiden insanlar atomu bilmezdi, sonra elektron mikroskobu ile atom incelenebildi sonra atom altı parçacıklar falan derken hala daha ne kadar küçüğe kadar gideceğini bilemiyoruz ve bu bizim için belirsiz.

    Diğer gezegenlerde imtihan edilen başka varlıklar da olabilir bu Allah için kolay ve mümkündür, diğer gezegenlerde başka canlılar yoksa bile sadece bizim imtihanımız için yaratılmış olabilirler ve bu Allah için zor değildir.

    Buraya kadar okuduysan Allah razı olsun Allah senin samimi sorularında yardımcı olacaktır sana merak etme, yeter ki önyargısız gerçeği ara, selam(barış) üzerine olsun.
    ···
   tümünü göster