1. 51.
    +9 -2
    Fransa da 17 yıl yaşadım

    inan bana Türkiye ye dönmek istemezsiniz

    okul eğitim alışveriş herşey orda var ve hep yağmurlu en sevdıgım hava tipi

    okul için ankara ya geldım gelmez olaydım amk

    inanmayanalr olursa pasaportumu atarım..

    edit :

    Beyler ilerde imkanınız olurs açıkın gidin gezin çok fark var insan bakımından olsun herşeyde otobus metro okul ortamı çok hemde dağlar kdr fark var . Bizim türk insanı tipik ortadoğulu insanı medeniyet yok koskoca unide bile yok öğrenci profili belli.

    Annem fransız babam türk o yüzden çift vatandaşlıyım her 2 milletide seviyorum ama yalanda söylemeye gerek yok. Kıyas dahi edilemez ırkçılık yok diyebilirim Fransızlarda hatta cezayir ve faslılardan bıkmışlarki Türkler daha iyi nedeni türkler aile olrak yaşamaları gelin damat bakımından o yüzden Türk gençler terbiyeli oldukları için severler bide yanlış anlamayın orda yaşayan türkler daha uzun boylu daha beyaz tenli ve ortalama olarak baya ari ırk gibi bakıyolar türklere o yüzden Fransa da ırkçılık pek yok almanya da öyle ama danimarka fln ebrbat türk dedin mi arkadaşlık kurmazlar.

    Beyler seney vize kalkıyor yazın çalışın şöyle 1500 euro yapacak şekilde gidin 2 hafta gezin farkı anlarsınız.
    ···
    1. 1.
      +4 -1
      http://cultureturque77.free.fr/

      ben 77 bölgesinde yaşadıyodum 77130 montereau surville diye geçer. Türk çoktur hatta baya büyük bi Türk kültür merkezi var o kültür merkezinden berber lokal içinde bilardo salonu langırt cafe içme yeri lahmacun herşey var , gençler için playstation yeri hatta yaz aylarında futbol turnuvaları orda futbol baya onemli bi yer teşlik ediyor 5 sahalı statdlar var türk takımıda var böyle gençleri 10 - 18 yaşlarındaki türk çoçukları için futbol takımı vardı işte 100 euro ver hersene oyna gibisinden.
      bak bud ayaşadığım banlieu : fotolar var :

      https://www.youtube.com/watch?v=3cznsj4fIZU

      https://www.youtube.com/watch?v=02gD8CElLY0

      bak buda statlar beleş : https://www.youtube.com/watch?v=eNYYheWl9W8

      Yani ordaki ortamı ben burda bulamıyorum çok sıkıldım Türkiye den mezun olsamda gibtir olup gitsem düşüncesi var.

      hatta Türkler arasındaki bağ çok kuvvetli kızlı erkekli knk olabiliyorsun ama burda nerde kıza msj at dırek bana yavşıyor yani anlican gibeyim burayı

      kardeşim Hiç bi türk dönmek istemez rahat a alışkın bi ayda 2,500 euro alıp almanya dan gidip bmw 520 alıyorsun ve cebine dokunmuyor yani yaşamayan bilmez. Ama hayat pahalı burda . Cips burda 2,5 tl orda 2 euro o yüzden birikim yapıp marmariste yicen o parayı :DD

      imkanın varsa git yabancı dil öğren kültürlen işi eline alıp burda hayat kur.

      He bazıları der avrupa da köpek gibi yaşıyor Türkiye de hava atıyor diye alakası yok ordaki bütün haklara sende sahipsin sonuçta oturumun var iş çalışma belgen var maaşın aynı yeme içme aynı zaten orda az zenginsen pavyon evleri denir onlara çıkmak zor değildir normal ise durumun apartmanlar var Türkiye gibi büyük değil ama oda iyi.

      aklına takılırsa sor ben burdayım.
      ···
    2. 2.
      0
      ankara da o kdr asosyal oldumki inci ile tanıştım burda 2014 te para var ama gezilecek yer yok herkes özenti olmuş kendini bişey sanıyor konuşmaya değmez kültür israfı
      ···
    3. 3.
      0
      iş imkanları nasıl panpa girebilirmisin bi işe kolayca
      ···
      1. 1.
        0
        pnp işe girmek kolay değil nedeni oturum fln lazım ama

        Türkiye de okumuş isen işte mühendislik yada hukuk işte adam akıllı bi eğitim almışsan oturum alman daha kolay başvurursun 6 ay yada 1senelik oturum verirler baktın ülkeye yararın var zarasın tipsin seni beyin göçü olrk değerlendirip oturum süren artıyolar.

        iş içinse tabiki sana bağlı Fransızcan fln iyiy ise güzel şirketlerde çalışıp euro bazında maaş kazanabilirsin yoksa amele içinse ormanlarda ağaç kesersin fln öyle işler bulunur ama oturum hep sıkıntı sürekli vermezler .
        ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster