/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    5:101 Ey iman edenler, size açıklandığında sizi üzecek şeyleri sormayın; Kur'an indirildiği zaman sorarsanız, size açıklanır. Allah onu affetti. Allah bağışlayandır, (kullara) yumuşak olandır.

    Allah her şeye güç yetirendir, bizim kurtuluşumuz için gerekli olan her şeyi 600 sayfalık kitapta anlatabilecek kadar güçlüdür ve alimdir, lisanların yaratıcısıdır, lisanları istediği ustalıkta kullanabilecek olandır, aptal bi şairin bile bir dizesine "oo abi adam bi cümleyle ne kadar çok şey anlatmış yeaaa" diyen insanlar Allah'ın rivayetler olmadan bize kurtuluşumuzun reçetesini aktarmaya gücünün yeteceğini akıl edemezler mi?

    buna rağmen hala detay arayanların örneği şuna benzemez mi?

    2:67 Hani Musa kavmine: "Allah, muhakkak sizin bir sığır kesmenizi emrediyor" demişti. "Bizi alaya mı alıyorsun?" dediler. (Musa) "Cahillerden olmaktan Allah'a sığınırım" dedi.

    2:68 Onlar: "(Madem öyle), Rabbine bizim için dua et de bunun nasıl bir kurban olacağını bize açıklasın" dediler. (Musa) "Bakın!" dedi, "O, ne yaşlı ne körpe, ama ikisi arasında orta yaşta bir sığır olmasını istiyor. O halde size verilen emri yerine getirin!"

    2:69 (Bu sefer) dediler ki: "Rabbine adımıza yalvar da, bize rengini bildirsin." O: "(Rabbim) diyor ki: O, bakanların içini ferahlatan sarı bir inektir" dedi.

    2:70 (Onlar yine:) "Rabbine adımıza yalvar da, bize onun niteliklerini açıklasın. Çünkü bize göre sığırlar birbirine benzer. inşaallah (Allah dilerse) biz doğruyu buluruz" dediler.

    2:71 (Bunun üzerine Musa, "Rabbim) diyor ki: O, yeri sürmek ve ekini sulamak için boyunduruğa alınmayan, salma ve alacası olmayan bir inektir" dedi. (O zaman): "Şimdi gerçeği getirdin" dediler. Böylece ineği kestiler; ama neredeyse (bunu) yapmayacaklardı.

    ... AMA NEREDEYSE (BUNU) YAPMAYACAKLARDI.
    ···
   tümünü göster