/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +162 -14
    Öncelikle merhaba kardeşlerim.Ben 30 yıllık fırıncı ustasıyım. Malum internet ile dünya elimizin altında. Bana oyun yaptıklarını sanan ergenler gelip burada yazmış. Benimle ilgili yazılmış başlığı görünce bir de benim tarafımdan dinleyin dedim. Bizim fırının olduğu mahallede yaşayan 3-5 tane ergen geldi ekmek almaya. Kalıplarına baksanız derseniz koca koca insanlar. Bu özgüvensiz muallakler ekmek almaya bile 2 kişi fırına gelirler ensesine vur elindeki ekmeği al tam öyle tipler. Bunlar 5 ekmek istedi.Biz de bunlar gurbette okul okuyor diye daha düşük veriyoruz. Kollamaya çalışıyoruz. Ekmeği çaya banıp karınlarını doyuruyorlar. Velhasıl kelam bunlar geldiler. Ekmekler de fırından yeni çıktı bunlara da öğleden kalan ekmek vermeyelim dedim bekleyin gençler sıcak ekmek vereyim tamam abi dediler. Bunlar da bekliyor.O sıra da 4 kişilik bir kız grubu geliyor ve 8 adet ekmek istedi. Tezgahta ki ekmekleri verdim kızları gönderdim. Olay bu.

    Bunu gururlarına yediremeyen ergenlerin aklına bir plan geliyor.Üşenmeden ekmek tarifi buluyorlar ve 3 adetlik hazırlıyorlar. Sanki Amerika'yı yeniden keşfediyor pekekentler. Kendilerinden beklenmeyecek kadar da aptallaşıyorlar.
    içine de sıçtıkları takları koyuyorlar. Evet evet bildiğimiz sıçtıkları taku. Düşüne biliyor musunuz babalarının eşek gibi çalışıp eve her akşam getirdiği kutsal ekmeğin, yolda gördüğümüz de kenara koyduğumuz ekmeğin içine. Neyse ekmekleri bana getirip ücreti mukabilinde pişirtmek istiyorlar. Bu köy ekmeği evde pişiremiyoruz dediler.Ama ben anladım kaçın kurasıyız. Fakat bunların getirdiği hamuru ayırdım
    Biz normal çalışmamıza devam ettik. Ekmekler fırına giriyor, çıkıyor tezgaha koyuyoruz. işimize bakıyoruz kısaca. Hesapta diyormuşum ki "Allah Allah ne kokuyor yav" filan diye. Sorarım size bunca yılın ustası yer mi bu oltayı.
    Bu yavşaklar geldi sırıta sırıta Abi noldu bizim ekmekler yeaa diye. Cevap verdim kusura bakmayın. Yaktım ekmeklerinizi bunlar başladı hayvan gibi gülmeye.
    Dedim buyurun bunları vereyim. Hediye sepeti gibi hazırladım içine ekmek, kraker,kuru pasta, börek falan koydum ekledim Herkes yediğinden ikram eder.
    Nasıl kaçacaklarını şaşırdılar. Hatalarını anladılar ama dükkandan bi çıkışları var görmeniz lazımdı.
    ···
   tümünü göster