/i/Devlet

  1. 1.
    +6 -1
    Dedesinin ruslarla yapılan savaşta vücuduna 8 kursun isabet etmesini milat sayarak, ruslar ve sistemlerinden nefret etmeye başlayan, elazığ'da ülkücü olarak duvara yazı yazan ilk insan benimdir diyen, etibank ve istanbulda iki iranlının öldürülmesiyle adından çok söz ettiren eğitimsiz gerilla. Neredeyse tüm güvenlik güçlerine el vermiş sonrada işin erbabı olunca tüm haber alma teşkilatlarında olduğu gibi işi paraya dökmüş insan. mesela isanbul'da öldürülen iranlı muhbirin kardeşinden 150 bin mark para tırtıklamıştır. bu ilk anlamda size tuhaf gelebilir ama, günümüzde bile bu tarz işlerle uğraşan insanların baş vurduğu yöntemlerdir bunlar.

    Bir dönem ankarada bir gazino çıkşı polis tarafından tutuklanmış tem şube de sorgusu sırasında kemikleri kırılana kadar dövülmüş(aslında bunu kendi istemiştir. çünkü beni o sorgulamada terörist yerine koydular der çok zoruma gittiği için oradan sağ çıkmak istemedim, polisleri çok tahrik ettim ama başaramadım diye serzenişte bulunur) sonra polis müdürü tarafından mehmet eymürle ilişkilndirilmiş ama mehmet eymürün kıvrak zekası ile bu durum ortadan kalkmıştır.

    sivil hayatta bilgi = paradır.
    haberalma ve gizli servislerde de bilgi = paradır.

    bunların biri illegal diğeri ise legal yoldan olur. aslında durum bundan ibaret,
    Bu şahsın kontragerilla tarafından 3 bölgeye ayrılmış olan dogu-güneydogu anadolu bölgesinin tunceli-bingol-elazığ-bitlis hattından sorumlu oldugunu hatırlarız.. Tabi sorumlu olmak demek sudur; bu bölge içerisinde işlenmiş olan hemen hemen tüm faili meçhul cinayetler yeşil kod adlı mahmut yıldırım ve ekibinin sorumlulugundadır manasına gelir.. Aslen elazığlı oldugu ve 70lerde mhp içerinde yer aldıgı hatta aplarslan turkes in korumalıgını yaptıgı yolunda iddialar mevcuttur.. En ilginç olanı ise mahmut yıldırım'ın elazığ da bir devlet dairesinde memur olarak görünüyor olmasıdır.. Ksursuz bir şekilde kürtçe konuşabilen bu zat hakkında yorum yapmak veya bu zatın su anki durumunu sorgulamak bizi son 20 yılda işlenen faili meçhulleri sorgulamaya itecektir..
    Güneydoğudaki 17.000 faili meçhulün 5.000'inde direk, geri kalanında dolaylı yoldan adı geçer. pkk'nın cinayetleri dahil üstüne yıkılmıştır. cem ersever'i onun sorguladığı ve onun öldürdüğü de söylenmiştir. Bu öyle kolay bir iş değildir elbet; gayr-ı nizamı harp kurallarının icra edilmesi için jitem gibi bir teşkilat kurduran "cem ersever" hiyerarşik olarak aslında yeşil'in çok çok üstündedir.. ta ki konuşmaya başlayıncaya ve birilerinin kendisini gözden çıkarma kararını verinceye dek elbet.. Susurluk kazasında silahları alıp kaçan ve kazada ölmeyen çatlı'yı öldüren de o dur. tabi bence değildir orası ayrı.

    --spoiler--
    akbabuş: aga cinayet var.

    harun: yeşil yapmıştır la
    --spoiler--
    ···
   tümünü göster