/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2
    Tarih 04 temmuz 1990

    yeryüzünün ve looney tunes’un en ballı çizgi kahramanı road runner’ın ilk “mik mik” dediği gün bugün.

    runner sülesinden road, erken ve sezeryanlı bir doğumla 4 aylıkken dünyaya gelir. erken, küçük, sıska ve yarım akıllı doğan road’u annanesi pamuklar içinde büyütür.

    ancak road, diğer yaşıtları gibi konuşma çağına geldiğinde anormallikler baş göstermeye başlar. çünkü road konuşamamaktadır. sadece sağa sola koşturmakta, ayaklarını çırpmakta ve manasızca sağa sola bakmaktadır.

    ailesi road’un bir rahatsızlığı olduğunu fark ederek kasaba hekimi Wile E. Coyote’ye (nam-ı değer çakal) zütürürler. Kendini bilime ve hayvan sağlığına adamış bu pratisyen hekim, road’un rahatsızlığını bulmak ve çare olmak için kolları sıvar.

    yıllar yılları, deneyler deneyleri kovalar. fakat road, hiç bir gelişme kaydedememektedir. coyote bütün günlerini, aylarını ve 11 yılını bu; konuşamayan, hoplayan, zıplayan road’la geçirmekte ve artık kafayı yemek üzeredir.

    road 12 yaşına geldiğinde, standart muaynelerden birinde; coyote’nin kulağına “mik mik” diye fısıldar. coyote o anda -geçirdiği travmayla- kendini; hayatını yiyip bitiren, kariyerini mındar eden yarım akıllı road’u öldürmeye adar…

    --spoiler--
    Mik mik!
    --spoiler--
    ···
   tümünü göster